Η επιχείρηση εξιλέωσης συνεχίζεται για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Ο 34χρονος δολοφόνος της συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, βρίσκεται φυλακισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι αποκομμένος από τον έξω κόσμο. Ίσα ίσα, προσπαθεί με κάθε τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα πασχίζει να ολοκληρώσει το σχέδιό του, που αυτό προβλέπει το «γράψιμο» της περιουσίας του στη σχεδόν δύο ετών κόρη που απέκτησε με την 20χρονη Καρολάιν, τη μικρή Λυδία.

Ο πρώην πιλότος, ο οποίος αμειβόταν με το ποσό των 3.000 ευρώ μηνιαίως, είναι διατεθειμένος να περάσει στην κατοχή της κόρης του το ποσό των 50.000 ευρώ, τα οποία έχει σε καταθέσεις. Στην κατοχή της ορφανής μικρούλας όμως θα περάσουν και τρία ακίνητα, ένα σπίτι και δύο οικόπεδα, σε Αλόννησο, Αγία Παρασκευή και Πικέρμι. Αυτά, βεβαίως, αποτελούν το πρώτο κομμάτι της ιδιαίτερης πράξης του δράματος που συντελέστηκε τον Μάιο του 2021 στα Γλυκά Νερά. Το δεύτερο κομμάτι αποτελεί μία κατάσταση που συνοψίζει την ψυχροπολεμική κατάσταση γύρω από τη μικρούλα Λυδία.

Ένα περιστατικό στα τέλη του περασμένου Αυγούστου ήταν εκείνο που έχει προκαλέσει ερωτηματικά για το τι πρόκειται να συμβεί στην πορεία, μεταξύ των δύο οικογενειών. Βάσει δικαστικής απόφασης, οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχουν το δικαίωμα να βλέπουν τη μικρή Λυδία στο σπίτι τους στην Αλόννησο για πέντε ημέρες στο τέλος κάθε μήνα. Ωστόσο, όταν επισκέφθηκαν τους γονείς της αδικοχαμένης Καρολάιν, δεν βρήκαν κανέναν στο σπίτι. Μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι του νησιού τους ενημέρωσαν πως η μητέρα της Καρολάιν εθεάθη να βάζει τη μικρή Λυδία μέσα σε πλοίο της γραμμής.

Η μητέρα του Αναγνωστόπουλου επικοινώνησε με τον ίδιο στις φυλακές, ενδεχομένως υπό το φόβο πως το παιδί θα έφευγε για το εξωτερικό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές, χωρίς όμως να γίνει κάποια δραστική παρέμβαση. Κι αυτό, διότι λίγες ώρες αργότερα, το ζήτημα λύθηκε, με τη μικρή Λυδία να γυρνά στο σπίτι στην Αλόννησο.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 6/9