Βέβαιος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου όχι μόνο δολοφόνησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την κόρη της Τζωρτζίνα, αλλά και ότι είχε προσπαθήσει να την πνίξει πέρυσι τον Απρίλιο, όταν το κοριτσάκι μετά από ανεξήγητη ανακοπή καρδιάς έμεινε τετραπληγικό, εμφανίστηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης.

Στη σχετική πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την παραπομπή τής εδώ και 6 μήνες προφυλακισμένης γυναίκας στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας προκειμένου να κριθεί για τα βαρύτατα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα την πρωτότοκη κόρη της. Επιπλέον ο κ. Νούλης ζήτησε τη συνέχιση της προσωρινής κράτησής της στις φυλακές Κορυδαλλού και για τους επόμενους 6 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρότασή του προς το αρμόδιο συμβούλιο αναφέρθηκε εκτενώς στον τρόπο γνωριμίας της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη, ενώ στάθηκε σε διάφορα περιστατικά του έγγαμου βίου τους που φέρεται να οδήγησαν τελικά στη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού, τον περασμένο Ιανουάριο. Με βάση το πόρισμα του ιατροδικαστή που διαπίστωσε την ύπαρξη κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης αλλά και των καταθέσεων δεκάδων μαρτύρων, ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου οργάνωσε με σχολαστικότητα το σχέδιο εξόντωσης της κόρης της.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το θάνατο του κοριτσιού ως εκτέλεση ενός προαποφασισμένου σχεδίου. Σημειώνεται ακόμα ότι τον Απρίλιο του 2021, όταν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπάθησε να το πνίξει και δεν τα κατάφερε, όχι γιατί άλλαξε γνώμη τελευταία στιγμή και σταμάτησε, αλλά γιατί οι γιατροί κατάφεραν μετά από 55 λεπτά ανάνηψης να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή. Στην πρότασή του ο εισαγγελέας τονίζει ακόμα ότι οι σοβαρές ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος για την παραπομπή κάποιου στο δικαστήριο υπερκαλύπτονται σε αυτή την υπόθεση.

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας 

Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του την πρόταση του εισαγγελέα, ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου Αλέξης Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων: «Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια είτε σε Δικαστήρια, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών. Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση».

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η έκδοση του βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα αποφασίσουν οριστικά για την παραπομπή ή μη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Η 33χρονη κατηγορείται για τους θανάτους και των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, υποθέσεις όμως που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και θα οδηγηθούν -όπως όλα δείχνουν- σε ξεχωριστή δίκη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time