Δεν υπάρχει παυσίπονο για την Τούλα Βασακάρη. Η χαροκαμένη μάνα, που έμαθε από το τηλέφωνο τα μαντάτα του πυροβολισμού του παιδιού της, 44χρονου Μάριου, σε ψιλικατζίδικο που εργαζόταν στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, στις 6 Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους, ναι μεν είδε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, επιβάλλοντας την ποινή των ισοβίων και των 11 χρόνων κάθειρξη στον 27χρονο δολοφόνο του και των τεσσάρων χρόνων και δύο μηνών στον 36χρονο συνεργό του, αλλά δεν ανακουφίστηκε.

Αυτό φανερώνει το ξέσπασμά της στην εκπομπή «Live News» το απόγευμα της Τετάρτης. «Ο πόνος ο δικός μου είναι πάρα πολύ μεγάλος. Μόλις μπήκαν αυτοί οι δύο, οι δολοφόνοι, εγώ έτρεμα ολόκληρη, δεν μπορούσα να κάτσω στην καρέκλα. Τι να το κάνω, πείτε μου, τι να το κάνω, που έβαλαν ισόβια τον έναν και σε λίγα χρόνια θα είναι έξω, και ο άλλος αφέθηκε ήδη ελεύθερος;» είπε η μητέρα που έζησε το μεγαλύτερο πόνο που μπορεί να βιώσει άνθρωπος, το θάνατο του παιδιού του.

Και οι δύο κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι χωρίς ελαφρυντικό την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου, με τον 27χρονο αλβανικής καταγωγής να τιμωρείται για τα αδικήματα της ληστείας και των παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Ο 36χρονος συνεργός, ο οποίος τιμωρήθηκε για ληστεία και κατοχή ναρκωτικών, υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης και κέρδισε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, κάτι που σημαίνει ότι θα έχει «εκτίνει» την ποινή του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Περιοριστικοί όροι, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα και συνέχιση της παρακολούθησης του προγράμματος απεξάρτησης του επιβλήθηκαν από το δικαστήριο.

Στην περίπτωση της έφεσης του 27χρονου Αλβανού, ο δολοφόνος δεν δικαιούται εκ νόμου αναστολή της ποινής, οπότε επέστρεψε στη φυλακή.