Τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας, Στρατηγό Drago Lovric, υποδέχτηκε σήμερα στην Αθήνα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, με τον οποίο είχε συνεργασία τόσο κατ’ ιδίαν, όσο και οι δύο τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο Κροάτης Αρχηγός, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, συναντήθηκε αργότερα και με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρουσία τόσο του Στρατηγού Κωσταράκου, όσο και του Πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα Dr. Ivan Velimir Starcevic.

Χθες εξάλλου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στη Νάπολη Ιταλίας όπου παρέστη στην τελετή αλλαγής διοικήσεως της Συμμαχικής Διακλαδικής Διοικήσεως Νάπολης (Allied Joint Force Command Naples), όπου στη θέση του αποχωρούντος Αμερικανού Ναυάρχου Bruce W.Clingan USN, ο οποίος τον προσεχή Σεπτέμβριο αποστρατεύεται μετά από 37 χρόνια στο Αμερικανικό Ναυτικό, ανέλαβε ο πρώην Υπαρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού Ναύαρχος Mark Ferguson USN.

Λ.Σ.Μ.