Παρά τις δυσκολίες λόγω της έλλειψης έγκυρων μαρτυριών, αλλά και του κακής ποιότητας βιντεοληπτικού υλικού από την περιοχή, η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να ταυτοποιήσει και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη την περιβόητη υπόθεση που σόκαρε όλη την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο.

Ήταν το βράδυ του Σαββάτου 20 Αυγούστου, όταν ένας ώριμος σε ηλικία άντρας κυνηγούσε με αργές κινήσεις ένα νεογέννητο γατάκι. Μπροστά στο αδύναμο πλάσμα, εκείνος κινήθηκε ύπουλα και εν τέλει απειλητικά. Σήκωσε το πόδι του και συνέθλιψε με το βάρος του το κεφαλάκι του μικρού ζώου.

Οι άνδρες του ΑΤ Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης μπόρεσαν έπειτα από ενδελεχή έρευνα να συνδέσουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να φτάσουν στην ταυτότητα του δράστη. Πρόκειται για έναν 39χρονο ημεδαπό, λοιπά στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για ευνόητους λόγους. Οι Αρχές προχώρησαν μάλιστα τη διαδικασία, επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ, ενώ η σχηματισμένη δικογραφία θα παραδοθεί οσονούπω στον αρμόδιο εισαγγελέα για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Σαφώς και πρόκειται για μία προμελετημένη ενέργεια και όχι για ένα ατύχημα. Ο 39χρονος δράστης άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα στο περίφημο βίντεο να κάνει δύο απόπειρες για να χτυπήσει το ζώο, ενώ ταυτόχρονα κοιτάζει αριστερά και δεξιά για να σιγουρευτεί πως δεν τον παρακολουθεί κανείς. Ο κάτοικος του κέντρου της Θεσσαλονίκης αναμένεται να κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που μετά τη δημοσίευση του βίντεο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έσπευσαν για να δώσουν πληροφορίες και να βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης της αποτρόπαιας πράξης», ανέφερε η εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», Εύη Καλαϊτζίδου, η οποία ήταν αυτή που ανέδειξε το θέμα με την κακοποίηση του νεογέννητου ζώου.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 6/10