Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση με τους βιασμούς της 12χρονης στον Κολωνό ζητά η αντιπολίτευση.

 Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του 53χρονου επιχειρηματία από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε τη 12χρονη μαθήτρια, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα της Τρίτης 11 Οκτωβρίου. Μαζί δημοσιοποιήθηκαν και τα στοιχεία του 42χρονου που συνελήφθη μαζί με τον κύριο κατηγορούμενο.

  «Κάθε καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των μελών του σάπιου αυτού κυκλώματος, κάθε καθυστέρηση στον έλεγχο σε κινητά τηλέφωνα, σε υπολογιστές των δραστών είναι κρίσιμη. Θα έχει και συνέπειες στην έρευνα και θα επιστρέψει να επαναληφθούν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα», ανέφερε για την υπόθεση με το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, μιλώντας στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή που συζήτησε την κύρωση του πρωτοκόλλου μεταξύ Ελλάδας και Μολδαβίας για την επανεισδοχή προσώπων που διαμένουν χωρίς άδεια.

 «Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι και συγκλονισμένοι από αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον βιαστή, παιδεραστή, που βίαζε, εκβίαζε και εξέδιδε ένα παιδί δώδεκα χρονών», σημείωσε ο κ. Καλαματιανός, παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου.

 «Μια κοινωνία είναι αποτυχημένη, αν αδιαφορεί όταν βιάζεται και εκδίδεται ένα παιδί. Μια πολιτεία είναι συνένοχη, όταν δεν κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι συνένοχοι, όλοι οι εγκληματίες. Πολύ περισσότερο αν επιτρέψει τη συγκάλυψη αυτών των ειδεχθών εγκλημάτων», είπε επίσης ο βουλευτής. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρέπει ο δράστης, λόγω των χαρακτηριστικών του -κομματική ιδιότητα σε αναστολή, δεκάδες απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο, και πληθώρα φωτογραφιών με πολλά στελέχη της ΝΔ- να τύχει ειδικής μεταχείρισης.

 «Αναμένουμε λοιπόν να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία και των δύο συλληφθέντων, και όχι μόνο αυτών, αλλά και των 213 ατόμων που είχαν επαφή με το δράστη, αφού είδαν το πορνογραφικό υλικό», συμπλήρωσε ο κ. Καλαματιανός.

 «Όλοι καταδικάζουμε αυτά τα ειδεχθή και αποτρόπαια εγκλήματα», ανέφερε η προεδρεύουσα τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, που κάλεσε ωστόσο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να περιορίσει την παρέμβασή του στο αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της επιτροπής.

 «Φυσικά και έχουμε συγκλονιστεί όλοι, με αυτό το οποίο μάθαμε και ελπίζουμε να φτάσει σε μια ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, η αστυνομία. Γιατί είναι πάρα πολύ πιθανόν όλη αυτή η υπόθεση να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κυκλώματος», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης.

 «Όταν συζητούσαμε, και το 2019, και το 2021, την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ήμασταν το μοναδικό κόμμα που ζητούσαμε πραγματική αυστηροποίηση των ποινών. Ήμασταν το μοναδικό κόμμα που έκανε λόγο για χημικό ευνουχισμό στους παιδοβιαστές. Ήμασταν το μοναδικό κόμμα που προτείναμε πραγματικά ισόβια για παιδοβιαστές, Πραγματικά ισόβια. Όχι τα ισόβια της ΝΔ, στα 18 χρόνια, που με καλή συμπεριφορά και μπούρου - μπούρου, στα 12 χρόνια να είναι έξω», ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, και πρόσθεσε ότι «αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να σαπίζουν στη φυλακή».

 «Έχουμε συγκλονιστεί όλοι με αυτό το θέμα. Το επίσης συγκλονιστικό είναι, πέρα από τις πολιτικές διασυνδέσεις που είχε ο φερόμενος ως δράστης, ότι σύμφωνα με την έρευνα, υπήρχε και ένα δίκτυο με πάνω από 213 άτομα-κτήνη», είπε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη. Για το κόμμα της, όπως τόνισε η βουλευτής, είναι πολιτικό θέμα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία κάλυψη, καμία συγκάλυψη και να έρθουν όλα στο φως, να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων εκείνων που ζητούσαν να συνευρεθούν με ένα παιδί.