Μπορεί η ανακοίνωση της διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τη συνεδρίασή της να αναφέρεται σε απλή ενημέρωση των μελών της από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την υπόθεση του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η απόφαση για το μέλλον του έχει ληφθεί.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν στον παπα-Δημήτρη η απομάκρυνσή του από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων και η «δυσμενής μετάθεσή» του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επιλογή που έχει γίνει είναι η μετακίνηση του παπα-Δημήτρη και της μικρής μοναστικής κοινότητας που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτόν να γίνει «αθόρυβα» σε κάποιο μοναστήρι στα νότια προάστια ή σε κάποιο ναό στη Βάρη.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι την απόφαση στο «θαυματοποιό» παπα-Δημήτρη θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στην ευθύνη του οποίου ανήκει ο Ναός των Αγίων Ισιδώρων. Η υπόθεση του ναού στον Λυκαβηττό και η στάση του παπα-Δημήτρη έχουν προκαλέσει αναταραχή στους κόλπους της Εκκλησίας. Ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος έχει στραφεί κατά του ιερέα του ναού του Λυκαβηττού, κάνοντας λόγο για «απάτη» με δήθεν θαύματα. Υπενθυμίζεται ότι κατ’ εντολή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είχε ανατεθεί στον τότε γραμματέα του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έρευνα σχετικά με την υπόθεση των Αγίων Ισιδώρων.

Αυτή διήρκεσε τρία χρόνια (ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε το 2017) με δεκάδες μαρτυρικές καταθέσεις και το πόρισμα αποκάλυπτε σωρεία παραβάσεων, ανατροπή της εκκλησιαστικής τάξης, προσπάθεια εξαπάτησης των πιστών με καλλιέργεια και εκμετάλλευση της θρησκοληψίας τους με κατασκευή «θαυμάτων» («αγυρτεία»), καθώς και άλλων που παραπέμπουν σε οικονομικό σκάνδαλο («απιστία»), το οποίο όχι μόνο δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αλλά μπήκε ουσιαστικά στο αρχείο άνευ αιτιολογίας.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 13/10