Στα… μαλακά φαίνεται ότι έπεσε ο ιερέας των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, Δημήτριος Λουπασάκης. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος λέγεται ότι κατέληξε σε μια συμβιβαστική λύση, ώστε να μην προκληθούν τριγμοί στην Εκκλησία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο δείχνοντας τη διάθεσή του να εκτονωθεί η κατάσταση, σχετικά με το πόρισμα που συντάχθηκε μετά από πολυετή έρευνα για τη δράση του παπα-Δημήτρη Λουπασάκη και της ομάδας του στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων.

Ο κ. Ιερώνυμος άφησε να διαφανεί ότι δεν επιθυμεί μία εξοντωτική ποινή για τον ιερέα. Ενδεικτικό των πολύ προσεκτικών χειρισμών του είναι το γεγονός ότι οριστική απόφαση για την υπόθεση δεν έχει εκδοθεί ακόμα, παρότι διέρρευσαν πληροφορίες ότι κάτι τέτοιο θα γινόταν την Παρασκευή. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες θέλουν την Αρχιεπισκοπή να κάνει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα εντός της εβδομάδας.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε με τον τρόπο του και ο ίδιος ο ιερέας σε ομιλία του προς τους πιστούς την Κυριακή. Αφού μίλησε για τη σημαντική εορτή της Παναγίας του Βράχου («Παναγία του Βράχου Αγιο-Ισιδωρίτισσα»), τόνισε πως δεν θα βρίσκεται στους Αγίους Ισιδώρους για την εορτή του Αγίου Δημητρίου, ενώ θα ενημερώσει τους πιστούς για το πού θα είναι.

Στην ομιλία του, που έκρυβε μηνύματα, είπε: «Ο πατέρας Δημήτριος θα φύγει, ο Σταυρός θα μείνει», διευκρινίζοντας αμέσως μετά ότι μιλά για τη σύντομη ζωή του ανθρώπου με τον όρο «Σταυρός». Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Ο πατήρ Δημήτριος πάει όπου πάει και ο Τίμιος Σταυρός, σε ποιο μοναστήρι, σε ποιο μέρος θα μας βγάλει ο Τίμιος Σταυρός, δεν ξέρουμε».

Ο ιερέας Δημήτριος Λουπασάκης και η ομάδα του θα μετατεθούν σε μετόχι της Αρχιεπισκοπής στα νότια της Αττικής. Ο Αρχιεπίσκοπος φέρεται διατεθειμένος να δώσει μία δεύτερη ευκαιρία στον 63χρονο ιερέα, αλλά με τον όρο ότι η δράση του θα παρακολουθείται πλέον στενά και θα αξιολογείται διαρκώς. Ο όρος που θα του τεθεί είναι να μη διαφημίζει τις θαυματουργές ιδιότητες του «Τίμιου Σταυρού».

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ στις 18/10