Την αλλαγή της στάσης της κοινωνίας, των κοινωνικών δομών, αλλά και την σχέση κάθε μητέρας με το παιδί της, υπογράμμισε ο γνωστός νευρολόγος και ψυχίατρος, Θάνος Ασκητής.

Ειδικότερα, ο κ. Ασκητής μίλησε στο Live News για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια και  τόνισε ότι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την 12χρονη είναι το πιο βασικό να προστατευθεί το παιδί.

 Το παιδί βρίσκεται σε μία ηλικία που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα γεγονότα.

 Για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης ο κ. Ασκητής σχολίασε: «Ήταν μία πολύ άσχημη εικόνα για την κοινωνία. Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι η κοινωνία δεν είναι ένα γεγονός που ξαφνικά εμφανίζεται ως πρόβλημα και ξαφνικά ξεκινάμε όλοι να το πυροβολούμε, όλοι κατακρίνουμε. Η κοινωνία πρέπει να διαφοροποιήσει την στάση της σε πολλά επίπεδα».

 Η σχέση της  μητέρας με το παιδί αρχίζει και χαλάει εκτίμησε ο ψυχίατρος. Πρέπει οι γονείς να προσέχουν τι μηνύματα μεταδίδουν στα παιδιά μεταξύ των ηλικιών 6 με 16.

 Επίσης ο κ. Ασκητής τόνισε την αξία της πρόληψης σημειώνοντας : «Να προλαβαίνουμε το κακό» και πρότεινε οι κοινωνικές δομές να ακολουθούν την πολιτική «”door to door”( πόρτα – πόρτα ) και να μπαίνουν μέσα στα σπίτια των ανθρώπων αυτών και να προλαβαίνουν τέτοια φαινόμενα».