Συγκλόνισε την κοινή γνώμη η υπόθεση με μια 19χρονη, που προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό από δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, μίλησε στον ΑΝΤ1, και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις πειθαρχικές ευθύνες που θα τους αποδοθούν ακόμη και αν αθωωθούν ποινικά, οι δυο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας.

«Ακόμη και αν δεν προκύψει κατηγορία σε βάρος τους για τον βιασμό, οι συγκεκριμένοι ειδικοί φρουροί θα έρθουν αντιμέτωποι με πειθαρχικές ευθύνες. Δεν μπορεί κανένας, είτε είναι αστυνομικός είτε πολίτης να χρησιμοποιεί το Α.Τ., αυτό που είπατε, σαν ένα ξενοδοχείο, σαν το σπίτι τους, σαν έναν προσωπικό τους χώρο», σημείωσε η κ. Δημογλίδου.

Όταν ερωτήθηκε για τον αν τέτοιοι αστυνομικοί έχουν θέση στο σώμα, απάντησε: «Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στο σώμα γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Υπενθυμίζεται, ότι η 19χρονη προχώρησε σε καταγγελία για βιασμό από δυο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας, εις βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Οι δυο ειδικοί φρουροί αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους.