Εκείνη και εγώ
Εκείνη και εγώ Θανάσης Φουσκίδης Στέλλα Γκαντώνα
limeniko__2_
Ελλάδα

Ναυάγιο στην Εύβοια: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από το Λιμενικό στο Στενό Καφηρέα - Στους 11 οι διασωθέντες

Συνεχίζονται οι έρευνες

Μετά το χθεσινό (01/11) ναυάγιο στην Εύβοια , ανασύρθηκε η σορός ενός άνδρα από το Λιμενικό στο Στενό Καφηρέα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, αυτός είναι ο πρώτος νεκρός που βρέθηκε μετά το ναυάγιο του σκάφος στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Ανδρο.

Οι έρευνες συνεχίζονται, από το πρωί όταν και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ ενημερώθηκε μέσω του 112 για σκάφος που κινδύνευε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή στενού Καφηρέα, ανάμεσα σε Εύβοια και Ανδρο και ως τώρα έχουν διασωθεί 11 άτομα.

Εννέα άτομα

Νωρίτερα, το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που συμμετείχε στις έρευνες, εντόπισε και περισυνέλλεξε εννέα αλλοδαπούς άνδρες, από τη βραχονησίδα «ΜΑΝΔΗΛΟΥ» στενού Καφηρέα, ενώ το απόγευμα διασώθηκε ακόμα ένας. Κατά δήλωση των ανωτέρω, επέβαιναν περί τα 68 άτομα σε Ι/Φ σκάφος, το οποίο βυθίστηκε νοτιοανατολικά της ως άνω βραχονησίδας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωσίβιο.

Άμεσα, ξεκίνησαν έρευνες με τη συμμετοχή ΠΑΘ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικοπτέρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και δύο παραπλέοντων πλοίων, ενώ η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ με ριπές άνεμου που φτάνουν τα 9 μποφόρ.