Για την πορεία των υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη, τόσο για τη φρικιαστική υπόθεση στα Πετράλωνα, αλλά και στον Κολωνό όσο και για τη σύλληψη και την προφυλάκιση του συγγραφέα Βασίλη Παπαθοδώρου μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές από τις 18 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζει βαριά δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του 100 «σκληρά», σύμφωνα με τις Αρχές, βίντεο με αγόρια και κορίτσια από 10 έως 12 ετών.

Για τον συγγραφέα

Η Κωνσταντία Δημογλίδου απάντησε αρχικά σε ερωτήσεις σχετικά με τη σύλληψη του συγγραφέα παιδικών βιβλίων, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, και εξήγησε ότι «για τη σύλληψη στις 18 Οκτωβρίου και την προφυλάκιση στις 26 Οκτωβρίου ο λόγος που δεν υπήρξε ανακοίνωση είναι γιατί συνεχίστηκε η έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για συσχετισμό με άλλες υποθέσεις της Δίωξης».

Διευκρίνισε ότι «από την έρευνα που έκαναν τα στελέχη της Δίωξης επί πέντε μήνες, προέκυψε ότι φαίνεται να μη σχετίζεται με άλλες υποθέσεις η συγκεκριμένη».

Ερωτηθείσα γιατί δεν δημοσιεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του, είπε ότι «δεν υπάρχει εισαγγελική εντολή για δημοσιοποίηση», εξηγώντας ότι «δεν είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες. Είχε υλικό στην κατοχή του, δεν κατηγορείται για κακοποίηση ο ίδιος. Είχε αποκτήσει πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές και αποθήκευε το υλικό αυτό».

Για Κολωνό και Πετράλωνα

Σχετικά με την υπόθεση των Πετραλώνων, για την οποία ακόμα δεν έχουν κινηθεί νομικές διαδικασίες, είπε για την καταγγελία που είχαν κάνει το 2017 τα παιδιά, πως βρίσκεται στην ανακρίτρια και συνεπώς η Αστυνομία «δεν μπορεί να γνωρίζει πώς έχει συμπληρωθεί η ποινική δίωξη».

«Δουλειά μας είναι να συλλέξουμε όσα περισσότερα στοιχεία για να αποκτήσει άποψη ο εισαγγελέας», συμπλήρωσε και έκανε σαφές ότι «έχει διαταχθεί νέα προκαταρκτική έρευνα για τη μητέρα, που κατηγορείται ότι γνώριζε».

Όσο για την υπόθεση στον Κολωνό και το αν θα γίνουν συλλήψεις κι άλλων ατόμων, είπε πως «δεν προαναγγέλλουμε εντάλματα ή συλλήψεις».