Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή νύχτα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά τον συναγερμό που σήμανε για ύπαρξη ύποπτου επιβάτη σε πτήση της Emirates.

Η πτήση με κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα, συνοδεία δύο F-16, ενώ η δεύτερη καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο άνθρωπος που θεωρήθηκε «ύποπτος» από τη CIA εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για Τούρκο υπήκοο, που μένει εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, έχει κάνει αίτημα ασύλου, η οικογένειά του έχει ταξιδέψει στις ΗΠΑ και έχει κάνει και ο ίδιος αίτηση για βίζα προκειμένου να ταξιδέψει επίσης!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο άνδρας δεν βρισκόταν σε καμία από τις δύο πτήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μένει τουλάχιστον τρία χρόνια στη χώρα μας, παλαιότερα ήταν εδώ και η οικογένειά του, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αμερική, όπου και ο ίδιος ήθελε να ταξιδέψει, για να συναντήσει τους δικούς του.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο συγκάτοικος του άνδρα ή κάποιο άλλο άτομο με το οποίο είχε έρθει σε ρήξη, ενημέρωσε τις αμερικανικές Αρχές ότι είναι ύποπτος για τρομοκρατική επίθεση και ότι θα ταξίδευε τη συγκεκριμένη ημερομηνία στις ΗΠΑ.

Ο Τούρκος υπήκοος διαμένει νόμιμα στη χώρα μας, εντοπίστηκε από τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του, μάλιστα έχει υποβάλει αίτημα χορήγησης ασύλου και έχει αιτηθεί και βίζα για να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Έλεγχοι θα γίνουν και στις σημερινές πτήσεις πριν απογειωθούν.