«Κόκκινο πανί» για τους συγκρατούμενούς τους αποτελούν οι κατηγορούμενοι παιδοβιαστές που έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες στις φυλακές Γρεβενών. Πέρα από τη απαξία της κοινής γνώμης, πίσω από τα κάγκελα, έρχονται αντιμέτωποι με τους άγραφους νόμους της φυλακής. Τελευταίος μεταφέρθηκε στα Γρεβενά ο ποδοσφαιριστής από το Αγρίνιο που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις στο τετράχρονο αγοράκι.

Ο άγραφος νόμος των φυλακών

Σύμφωνα με το star, τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται βρίσκονται στην κορυφή μιας άτυπης λίστας που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι οι κρατούμενοι μέσα στη φυλακή.

Ο κώδικας πίσω από τα κάγκελα, σύμφωνα με πρώην κρατούμενους, μπορεί να ανεχτεί ακόμη και τη δολοφονία αλλά όχι τον βιασμό ενός παιδιού.

Ο νόμος των φυλακών είναι πολύ σκληρός για τους παιδοβιαστές.

Ακούστε πώς περιγράφουν στο Star και τον Βαγγέλη Γκούμα τις συνθήκες πίσω από τα κάγκελα πρώην κρατούμενοι.

«Τους βάζουν σε ειδικές πτέρυγες αλλά αργά ή γρήγορα θα το βρουν μπροστά τους. Άλλο να κλέψεις κι άλλο να βιάσεις. Δε χωράει ο ανθρώπινος νους πώς φτάνουν σε αυτό το σημείο. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πάνε και βιάζουν παιδάκια. Μπορεί να γίνει και αυτό, ακόμα να τους βιάσουν για να τους δείξουν τι κακό έχουν προκαλέσει» λέει πρώην κρατούμενος.