Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ρόδου - κι όχι μόνο - με τη δολοφονία μιας κατάκοιτης ηλικιωμένης από την οικιακή της βοηθό.

Ειδικότερα, όπως επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές και αναφέρει η rodiaki, μια 45χρονη γυναίκα στην περιοχή Καλυθιές δολοφόνησε την 75χρονη κατάκοιτη γυναίκα που πρόσεχε.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, το έγκλημα σημειώθηκε στις 8:10 το πρωί της Δευτέρας (21/11) στην περιοχή Καλυθιές, όταν η 45χρονη Φ.Φ. τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση λέγοντας: «Ελάτε γιατί την έπνιξα».

Αμέσως έσπευσαν στο σημείο οι αστυνομικοί, οι οποίοι βρήκαν νεκρή την κατάκοιτη γυναίκα και την 45χρονη να τους περιμένει στην είσοδο του σπιτιού, προχωρώντας στη σύλληψή της.

«Δεν με άφηνε να κοιμηθώ και με ταλαιπωρούσε»

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, όταν η δράστις ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για ποιον λόγο διέπραξε αυτό το ειδεχθές έγκλημα, εκείνη απάντησε: «Δεν με άφηνε να κοιμηθώ και με ταλαιπωρούσε».

Μάλιστα, τους αποκάλυψε η ίδια τον τρόπο με τον οποίο τη δολοφόνησε, πνίγοντάς της με ένα μαξιλάρι, και τους ζήτησε να τη συλλάβουν.

Σημειώνεται πως η οικιακή βοηθός, που κατάγεται από το χωριό Αρχάγγελος, πρόσεχε την ηλικιωμένη τον τελευταίο μήνα, καθώς και άλλα άτομα στο χωριό Καλυθιές τους προηγούμενους μήνες. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η άτυχη 75χρονη, με τα αρχικά Φ.Κ., αντιμετώπιζε ψυχολογικά και κινητικά προβλήματα και δεν ήταν αυτοεξυπηρετούμενη, ενώ είχε ένα παιδί το οποίο φιλοξενείται σε ίδρυμα.

Την υπόθεση χειρίζεται το ΑΤ Αρχαγγέλου, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.