Εκτός από τις σοκαριστικές καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει και τα οικονομικά της οργάνωσης.

Μάλιστα, δόθηκε εντολή για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντωνίου και άλλων προσώπων, καθώς μπήκαν στο μικροσκόπιο της ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τα περιουσιακά στοιχεία όσων σχετίζονταν με τα οικονομικά της «Κιβωτού».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και ο τρόπος κτήσης ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων του πατέρα Αντωνίου, στενών συγγενών του και όσων είχαν σχέση με την οικονομική διαχείριση της «Κιβωτού», προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της οργάνωσης.

Οι ισολογισμοί

Επιπλέον, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το Mega, οι ισολογισμοί της «Κιβωτού» δείχνουν ότι ο Οργανισμός είχε ετησίως έσοδα 4-5 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανιζόταν ετήσιο πλεόνασμα που κυμαινόταν από 500.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ. Να σημειωθεί πως η οργάνωση δημοσίευε στο Internet ανά διαστήματα τα ποσά που είχε συγκεντρώσει για φαγητό, θέρμανση, όπως επίσης και άλλες δαπάνες. Στις αναρτήσεις της «Κιβωτού» εμφανιζόταν στέρηση εσόδων, ενώ ο Οργανισμός είχε πλεόνασμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Υποχρεωτική νηστεία

Το ρεπορτάζ του Mega σημειώνει ότι τα παιδιά έχουν καταγγείλει πως υποχρεούνταν σε νηστεία και έτρωγαν σπάνια κρέας. Επίσης, στις καταγγελίες αναφέρεται ότι η ποιότητα του φαγητού δεν ήταν καλή και ότι φιλοξενούμενοι σε δομές της «Κιβωτού» έχουν πάθει δηλητηριάσεις.