Οι άνθρωποι της Κιβωτού του Κόσμου έλαβαν εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια από δωρεές ιδιωτών, που ήθελαν να βοηθήσουν το έργο του πατέρα Αντωνίου.

Η διαδρομή αυτών των χρημάτων βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας, όπως και η «μεγάλη ζωή» με τα ακριβά αυτοκίνητα που φέρεται να έκανε ο πατήρ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του.

Και ενώ ο έλεγχος στην Κιβωτό του Κόσμου έχει ξεκινήσει, μια άλλη εξέλιξη έρχεται στο φως. Πρόκειται για το άδειασμα μυστικής θυρίδας της Κιβωτού του Κόσμου από στέλεχος της δομής.

Το αποκαλύπτει ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 22/11 πρώην κορυφαίο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και υπό άκρα μυστικότητα άδειασε τη θυρίδα.

Για την εξέλιξη ενημερώθηκαν, σύμφωνα με «Τα Νέα», υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, αλλά και κατόπιν οι ελεγκτές της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος, που κάνουν έρευνες στα οικονομικά της ΜΚΟ.

Στην ίδια τράπεζα, σημειώνει η εφημερίδα, η Κιβωτός του Κόσμου φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη τραπεζική θυρίδα είχε ανοιχτεί στο όνομα της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, άνθρωποι της Κιβωτού έσπευσαν να αδειάσουν τη θυρίδα, λόγω της δικαστικής έρευνας και του φόβου να αποκαλυφθούν παρατυπίες ή ακόμη και να διαταχθεί κατάσχεση του περιεχομένου της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, επίσης, το στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου προγραμμάτιζε να μεταφερθούν τα περιεχόμενα της θυρίδας σε τραπεζικό «κιβώτιο» άλλης τράπεζας, που θα ανοιγόταν πιθανόν στο όνομα του στελέχους της ΜΚΟ.

Το ίδιο πρώην κορυφαίο στέλεχος είχε ειδοποιήσει άλλη τράπεζα, επίσης στο κέντρο της Αθήνας, για το άνοιγμα νέας θυρίδας, αλλά το σχέδιο μεταφοράς του περιεχομένου από θυρίδα σε θυρίδα δεν υλοποιήθηκε.