Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
pariss
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα 21χρονου που πέθανε από ξυλοδαρμό σε δομή ΑμεΑ - «Μου στέρησαν τη μυρωδιά του Πάρη»

Στο «μικροσκόπιο των αρχών» η δομή, καθώς έχουν αποκαλυφθεί, βασανισμοί αλλά και τραγικές ελλείψεις

Πέρασε ένας χρόνος από την τραγική απώλεια του 21χρονου Πάρη, που «άφησε την τελευταία του πνοή» σε δομή ΑμεΑ της Θεσσαλονίκης, μετά από ξυλοδαρμό από υπάλληλο.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη δομή έχει μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών τις τελευταίες ημέρες, καθώς έγιναν και άλλες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς απομόνωσης και απόπειρα απόκρυψης θανάτων.

Η μητέρα του Πάρη, μίλησε στον ΑΝΤ1 και σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Θα δεχόμουνα την απώλεια του παιδιού μου, αν έφευγε από παθολογικά αίτια αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.... Μου στέρησαν τη μυρωδιά του, μου τη στέρησαν μόνο αυτό ήθελα... Είναι ο χρόνος του, αλλά τώρα για μένα δεν έχει σημασία τίποτα, μόνο να ηρεμήσει η ψυχούλα του και να μη συμβεί σε κανένα άλλο παιδί».

Όπως αποκαλύφθηκε, ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από υπάλληλο της δομής. Η μητέρα του 21χρονου είπε στη συνέχεια: «Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος υποτίθεται με νοημοσύνη θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα παιδί ανυπεράσπιστο».

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, το ίδρυμα επιχείρησε να αποκρύψει την πραγματική αιτία θανάτου του παιδιού τους.

Η μητέρα αναφέρει συγκεκριμένα πως τους είχαν ενημερώσει ψευδώς για την κατάσταση υγείας του γιου τους.

«Ψευδή ενημέρωση, ότι ο Πάρης μεταφέρθηκε στα επείγοντα του Παπανικολάου γιατί ένας άλλος περιθαλπόμενος τον χτύπησε στο κεφάλι με παντόφλα και τον πήγαν εκεί για προληπτικές εξετάσεις και μην ανησυχείτε, ήταν οι λέξεις τους... Και μετά από 24 ώρες ενημέρωσαν τον σύζυγό μου ότι ο Πάρης έφυγε από τη ζωή», είπε
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται στο «μικροσκόπιο των αρχών», καθώς έχουν αποκαλυφθεί, βασανισμοί αλλά και τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.