Εικόνες με παιδιά να «παίζουν» στο περιβόητο κλουβί για τα πουλιά, στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο, προβλήθηκαν αποκλειστικά στην εκπομπή «Το Πρωινό», που παρουσίασε το βίντεο-ντοκουμέντο που είχε τραβήξει εργαζόμενος στη δομή.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή προκάλεσε αίσθηση η καταγγελία που έκανε ένα αγόρι μόλις 8 ετών στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως το κλείδωναν σε αυτό το κλουβί, όταν ήταν άτακτο, όπως το κλείδωναν και σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς τροφή και νερό, για πολλές ώρες.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» παρενέβη ο συνήγορος της μητέρας του 8χρονου, η οποία είχε μιλήσει στην εκπομπή την Παρασκευή, καταγγέλλοντας κακοποίηση των παιδιών της και αναφέροντας πως έχει κάνει μήνυση από την άνοιξη, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Όπως είπε ο κ. Στέλιος Σμπώκος, «το πρόβλημα δεν είναι το κλουβί, όπου το παιδί υποστηρίζει ότι το έκλειναν, αλλά οι σωματικές βλάβες από ξυλοδαρμούς που υπέστησαν ο 8χρονος και ο αδελφός του στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου. Έγιναν μηνύσεις τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2022, υπήρξαν και φωτογραφίες, τα παιδιά έχουν εξεταστεί και από ιατροδικαστές, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα μετά τις μηνύσεις».

Προσέθεσε, πάντως, πως, στον απόηχο του «τσουνάμι καταγγελιών», πιθανότατα αυτήν την εβδομάδα θα κληθούν τα παιδιά και η μητέρα τους από την εισαγγελέα Ενηλίκων για να καταθέσουν.