Συγγενείς ηλικιωμένης, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, περιγράφουν στο Mega πώς η Κιβωτός του Κόσμου προσέγγισε και έπεισε τη γυναίκα να παραχωρήσει το σπίτι της.

Σημειώνεται πως η γυναίκα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στον Υμηττό τον περασμένο Ιανουάριο.

«Την πλησίασαν από την Κιβωτό, της είπαν ''τα παιδάκια'', την έριξαν σε συναισθηματικό εκβιασμό. Η θεία μου δεν ήξερε τι έκανε, τα είχε χάσει, υπήρχε συνταγογράφηση με φάρμακα για άνοια», λένε στο Mega οι συγγενείς της 91χρονης.

«Η αποβιώσασα θεία μας λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή. Οι ασθενείς που λαμβάνουν τέτοιες φαρμακευτικές αγωγές δεν έχουν δυνατότητα δικαιοπραξιών, δηλαδή διαχείριση οικονομικών, δυνατότητα μεταβίβασης ακινήτων και μετρητών», υποστηρίζουν οι συγγενείς στην αναφορά τους για ακύρωση της δωρεάς.

Η ανιψιά της 91χρονης εξηγεί στο Mega πως η δωρεά έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα όσο η θεία τους έπασχε από άνοια.

«Απ' ό,τι ξέρω, από την κοπέλα που την κράταγε, πήγε μία κυρία με έναν νεαρό, της είπαν ότι είμαστε φίλοι με την κυρία Ε και τους άφησε για να πάει να ψωνίσει γιατί είχε λαϊκή εκείνη την ημέρα. Μέσα σε μισή ώρα έγινε, ό,τι έγινε, τόσο έλειψε η κοπέλα», συμπληρώνει.

Ούτε μήνας δεν πέρασε από τον θάνατο της γυναίκας και, όπως καταγγέλλουν τα αδέλφια της, άνθρωποι της Κιβωτού άλλαξαν μέχρι και τις κλειδαριές στη μονοκατοικία στον Υμηττό.

«Άφησε το σπίτι σ' εμένα. Σπίτι το οποίο έχει χτίσει ο πατέρας μου», λέει ο αδερφός της. Παρουσία δικηγόρου, οι στενοί συγγενείς ανοίγουν τη διαθήκη της γυναίκας.

«Όταν άνοιξε η διαθήκη, ξέραμε εκ των προτέρων ότι άφησε το σπίτι στον αδελφό μου, αυτό το ξέραμε», λέει η αδερφή της.

Εκείνο, όμως, που δεν γνώριζαν οι συγγενείς δύο χρόνια προτού πεθάνει η γυναίκα, κι ενώ έπασχε από βαριά άνοια, ήταν ότι είχε δωρίσει το σπίτι της στην Κιβωτό του Κόσμου.

Σοκαρισμένοι οι συγγενείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, προσπαθούσαν τις πρώτες μέρες να συνειδητοποιήσουν πώς, πότε και γιατί το σπίτι των 165 τ.μ. που έχτισε ο πατέρας τους περιήλθε με περίεργο, όπως λένε, τρόπο στα χέρια της πρεσβυτέρας και της Κιβωτού.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν πως όλα έγιναν μέσα σε μισή ώρα το πολύ.

«Πήγε η δικηγόρος που θα γινόταν πληρεξούσια, πήραν την υπογραφή της, πώς την πήραν δεν ξέρω, γιατί δεν μπορούσε να γράψει η θεία μου το 2020, με τίποτα, έκανε μουντζούρες. Πιστεύω από τη στιγμή που είχε άνοια η θεία μου και αποδεικνύεται από χαρτί γιατρού και από τα συνταγολόγια που γράφαμε τα χάπια, ότι θα δικαιωθούμε», υποστηρίζει η ανιψιά της.