emma_tasoula
Ελλάδα

Η συγκλονιστική αποκάλυψη ασθενούς με κυστική ίνωση: Η Έμμα δώρισε τα όργανά της, αφού είδε ανάρτησή μου

H Αναστασία Τασούλα είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από καταστολή

Mια ιδιαίτερα συγκινητική αποκάλυψη έκανε η Αναστασία Τασούλα, η οποία είναι η πρώτη ασθενής με κυστική ίνωση στην Ελλάδα που ξύπνησε από την καταστολή.

Η Αναστασία έκανε γνωστό πως η 21χρονη Έμμα, που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο με οδηγό 26χρονο Αλβανό στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά της μετά από ανάρτησή της για την περιπέτεια της υγείας της.

Η Αναστασία Τασούλα, η οποία στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί για 2,5 μήνες στη ΜΕΘ λόγω της ασθένειάς της, περιγράφει πώς έμαθε για την απόφαση της 21χρονης φοιτήτριας και στέλνει την αγάπη της στη μητέρα, στον πατέρα και αδέρφια της Έμμας από την Κρήτη.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν. Ευγνωμοσύνη!», καταλήγει στην ανάρτησή της.

Η ανάρτηση της Αναστασίας Τασούλα για την 21χρονη φοιτήτρια

«Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιό σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν ότι βρέθηκε μόσχευμα και ότι πας χειρουργείο είναι ίσως η καλύτερη της ζωής σου μέχρι τότε. Κάτι αντίστροφο συμβαίνει από την άλλη πλευρά, που υπάρχει μια οικογένεια και πολλοί φίλοι που έχασαν το αγαπημένο τους πρόσωπο. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτές τις αντιθέσεις της ζωής. Δεν φτάνουν όλες οι αγκαλιές του κόσμου για να καλύψουν το κενό.

Στην περίπτωση της Έμμας, σήμερα το πρωί έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον υπέροχο άνθρωπο, που μου έλεγε ακριβώς αυτό: "Να ξέρεις, η Έμμα δήλωσε ότι θέλει να δοθούν τα όργανά της σε περίπτωση θανάτου επειδή είχε δει το post σου. Σε ανύποπτο χρόνο, που τελικά είχε πολύ νόημα". Να πω ότι στέλνω όλη μου την αγάπη, την ζωή και την δύναμη στην μαμά, τον μπαμπά, τα αδέρφια της; Θα είναι λίγο.

Σε μια παράλληλη πραγματικότητα, στο διπλανό δωμάτιο από αυτό που ήμουν στο Ωνάσειο, μια υπέροχη γυναίκα και μητέρα, συνδεδεμένη σε δύο μηχανήματα υποστήριξης καρδιάς, περίμενε για το θαύμα της δεύτερης ευκαιρίας στην ζωή. Και σε κάθε μας συνομιλία, συνάντηση και βλέμμα της έλεγα με σιγουριά ότι θα την έχει, ότι θα ξαναδεί την οικογένειά της και θα ξανά αγκαλιάσει τον μικρό της. Ακόμα και αν δεν μπορούσα να της το δώσω. Και σήμερα, την απέκτησε. Σήμερα, μέσα από τον υπέρ-άδικο θάνατο της Έμμας, της δόθηκε ζωή και μαζί δόθηκε ζωή σε 4, 5, 6 ανθρώπους.

Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όλοι όσοι ζούμε μέσα από έναν θάνατο, είναι ότι τα παιδιά σας, τα αδέρφια σας, οι γονείς σας ή οι φίλοι σας συνεχίζουν να ζούνε μέσα μας και κάθε στιγμή ζούμε για όσα δεν κατάφεραν να ζήσουν. Και ένα ευχαριστώ που δεν φτάνουν οι λέξεις να το καλύψουν.

Ευγνωμοσύνη!».

Domino effect - Thank you Emma! ♥️ Η στιγμή που μπαίνει ο γιατρός στο δωμάτιο σου ή χτυπάει το τηλέφωνο για να σου πουν...

Δημοσιεύτηκε από Anastasia Tasoula στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022

Τι είχε πει η Αναστασία Τασούλα για τη μάχη που δίνει με την κυστική ίνωση

«Με βλέπετε φυσιολογική, παρ’ όλα αυτά γεννήθηκα με μια σπάνια θανατηφόρα ασθένεια. Ονομάζεται κυστική ίνωση και οι περισσότεροι δεν την ξέρετε, αλλά καιρός είναι να τη μάθετε. Όλη μου τη ζωή παίρνω 50 χάπια τη μέρα, κάνω παραπάνω από δύο ώρες φυσικοθεραπεία την ημέρα και νοσηλεύομαι κάθε 3-4 μήνες στο νοσοκομείο, όπου κάθομαι 2-3 εβδομάδες, πολλές ενδοφλέβιες, με έχουν τρυπήσει πάνω από 1.000 φορές… Όλα αυτά δεν είναι πράγματα που κάποιος ζει στην καθημερινότητά του. Προσωπικά εγώ δεν ξέρω ποια είναι η έννοια του “φυσιολογικού” ,όπως το λένε στην κοινωνία. Ξέρω το δικό μου φυσιολογικό, που είναι ότι πρέπει να ξυπνήσω δύο ώρες νωρίτερα για να πάω κάπου, γιατί πρέπει να κάνω μία ώρα φυσικοθεραπεία, να πάρω τα χάπια, να κάνω εισπνοές», είχε πει η Αναστασία μιλώντας για την καθημερινότητά της.

«Από μικρή έβλεπα ότι ο κόσμος το αντιμετωπίζει περίεργα όλο αυτό και έχει πάρα πολλά στερεότυπα απέναντι στις αναπηρίες. Κάπως έτσι γεννήθηκε όλη μου η ιδέα τού να φτιάξω έναν οργανισμό, στον οποίο θα ενισχύεται το ότι είμαστε όλοι άνθρωποι και όλοι αξίζουμε ισάξιες ευκαιρίες και μία ανθρώπινη αντιμετώπιση. Δεν θέλω απλώς να με ανεχτείς, θέλω να αποδεχτείς ότι είμαι άνθρωπος. Δεν χρειάζεται να αποδεχτείς τι υποστηρίζω ή τι κάνω στη ζωή μου, αλλά θέλω να αποδεχτείς ότι είμαι όσο άνθρωπος είσαι κι εσύ».

Ποια είναι η Αναστασία Τασούλα

Η Αναστασία έχει σπουδάσει ψυχολογία, χορεύει λάτιν επαγγελματικά, εργάζεται ως φωτογράφος και «τρέχει» την Be Visible, Be You (διαβάστε εδώ για τον οργανισμό). «Τον επόμενο χρόνο, θέλουμε να καταφέρουμε να επηρεάσουμε δεκαπλάσιους ανθρώπους από όσους επηρεάσαμε φέτος, που ήδη έχουμε επηρεάσει πάρα πολλούς μέσα σε έναν χρόνο λειτουργίας. Θέλουμε να καταφέρουμε να πάρουμε άδεια από το υπουργείο Παιδείας, ώστε να μπούμε στα σχολεία και να δείξουμε στα παιδιά ότι δεν πρέπει να έχουμε στερεότυπα απέναντι σε ανθρώπους, γιατί είμαστε όλοι άνθρωποι. Και θέλουμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες σε κάθε άνθρωπο που θα μας τις ζητήσει, ώστε να καταφέρει να εξελιχθεί μέσα από την οργάνωσή μας».

«Ονειρεύομαι να καταφέρω να ζήσω, αυτό απλώς ονειρεύομαι»

Η Αναστασία είναι μια νέα κοπέλα που δεν σταματά να ονειρεύεται: «Τι ονειρεύομαι; Αυτό που ονειρεύομαι, στην πραγματικότητα, είναι ότι θα καταφέρω να ζήσω. Ότι θα βρεθεί μια θεραπεία η οποία δεν θα με σκοτώσει. Ότι, κάποια στιγμή, πέρα από τους ανθρώπους που θα επηρεάσω, θα καταφέρω να πετύχω κι εγώ τον προσωπικό μου στόχο και να γελάω μαζί τους, αυτό απλώς ονειρεύομαι…».