Αποτροπιασμό προκαλούν στην κοινή γνώμη όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με όσα έχουν καταγγελθεί στις Αρχές για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σημειώνεται πως η δομή της Κιβωτού στον Βόλο είναι μια από αυτές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, που «ξεσκονίζουν» την οργάνωση, καθώς για εκεί, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει καταγγελίες για ξυλοδαρμούς και τιμωρίες που έφταναν μέχρι το κλείσιμο παιδιών σε... κλουβί για πουλιά.

Το πρωί της Δευτέρας ο ΑΝΤ1 έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το εσωτερικό της δομής της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο.

Ανάμεσά στις φωτογραφίες βρίσκονται και ορισμένες που έχουν αποτυπώσει το δωμάτιο του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας στη δομή, στην πόρτα του οποίου υπάρχει μια ταμπέλα, στην οποία αναγράφεται «El Capitano» (Ο καπετάνιος).

Στις υπόλοιπες φωτογραφίες φαίνονται ένα από τα δωμάτια με κουκέτες όπου μένουν τα παιδιά, η αποθήκη, όπου παιδιά τακτοποιούν πράγματα, ενώ στον εξωτερικό χώρο φαίνονται σακιά γεμισμένα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μετέφεραν τα παιδιά, στο πλαίσιο εργασιών στη δομή.

Σε ακόμα μία φωτογραφία φαίνεται ο στάβλος, όπου επίσης παιδιά φαίνονται να κάνουν δουλειές.