Οι 8 ανήλικοι κατηγορούμενοι που ήδη έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς είναι μέλη μιας συμμορίας, όπως δείχνουν τα βίντεο, που επιδεικνύουν φαλτσέτες, τσιγάρα με χασίς, αλλά και τα όσα έκαναν μέσα στην τάξη την ώρα που οι καθηγητές προσπαθούσαν να κάνουν μάθημα.

Ο 8ος κατά σειρά κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου 2023. Ένας 16χρονος Έλληνας που δεν είχε εντοπιστεί στα πλαίσια του Αυτοφώρου. Ήδη 6 ανήλικοι έχουν προφυλακιστεί και ακόμα ένας έχει αφεθεί ελεύθερος, αφού δεν είχε συμπληρώσει τα 15 του χρόνια στις 19 Νοεμβρίου, όταν σύμφωνα με τη δικογραφία σημειώθηκε ο τελευταίος βιασμός του θύματος.

«Μετανιώνω που δεν ενήργησα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δεν μίλησα στους γονείς του από την πρώτη στιγμή», είπε ο 14χρονος κατηγορούμενος.

Ο πατέρας του θύματος, όμως, έχει καταγγείλει στην Αστυνομία ότι ο γιος του κακοποιήθηκε και την 1η Δεκεμβρίου. Αν αυτό αποδειχθεί, ο 14χρονος που εκείνη τη μέρα συμπλήρωνε τα 15 του χρόνια, θα οδηγηθεί πιθανότατα στη φυλακή.

«Ακόμα και αν θεωρηθεί ότι όντως υπήρξε αυτό το συμβάν την 1η Δεκεμβρίου του 2022, είναι η μέρα των γενεθλίων μου και έκλεινα τα 15 μου έτη. Το πρωί πήγα στο σχολείο και επέστρεψα σπίτι για τα γενέθλιά μου. Μετά έπεσα για ύπνο χωρίς να λείψω στιγμή από το σπίτι», συμπλήρωσε ο ανήλικος κατηγορούμενος.

Ο ανήλικος υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι ήταν θεατής στο συστηματικό μαρτύριο του 15χρονου. Με το θύμα, πάντως, να τον έχει κατονομάσει ως έναν από εκείνους που τον κακοποιούσαν.

Απολογία 15χρονου στους αστυνομικούς

Οι αποκαλύψεις έχουν σοκάρει τους γονείς, τους συμμαθητές, αλλά και τους καθηγητές των παιδιών. Της συμμορίας που ανέβαζε φωτογραφίες με όπλα, χρήματα, η προέλευση των οποίων διερευνάται πλέον από τους αστυνομικούς, μέσα σε αυτοκίνητα αλλά και μέσα από το σχολείο τους, με τους ίδιους να ποζάρουν με κουκούλες, μάσκες και μαύρα γάντια στον διάδρομο, έξω από την τάξη τους. Εκεί που, όπως βλέπουμε, σηκώνονταν την ώρα του μαθήματος και έκαναν τα δικά τους μπροστά στους εκπαιδευτικούς.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και τις καταθέσεις των 4 κοριτσιών που, όπως είπε το θύμα, βρίσκονταν μπροστά και έβλεπαν τη συστηματική του κακοποίηση. Στενοί συγγενείς τους μιλούν στο Live News για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Ο 15χρονος που υπέφερε παραμένει σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, με τα λόγια και τις περιγραφές του να σοκάρουν.

Οι 8 κατηγορούμενοι έχουν τραβήξει συνολικά τρία βίντεο, με το πρώτο να δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του παιδιού, το δεύτερο τα βασανιστήρια και τις ασελγείς πράξεις και το τρίτο τον ομαδικό βιασμό του με χρήση αντικειμένου.

Η έρευνα συνεχίζεται και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται συγκλονίζουν ολόκληρη τη χώρα. Με ένα παιδί να προσπαθεί μάταια για την ώρα να αφήσει πίσω τον απόλυτο εφιάλτη που βίωνε στα χέρια των συμμαθητών του.

Στις 9 Ιανουαρίου η απολογία του 8ου κατηγορούμενου

Συνοδευόμενος από τους δύο δικηγόρους του και τους γονείς του, ο 8ος κατηγορούμενος για την υπόθεση βιασμών του 15χρονου στο Ίλιον εμφανίστηκε σήμερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο 15χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου και είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού, σύστασης συμμορίας και διακίνησης πορνογραφικού υλικού.

Παράλληλα αύριο έχουν κληθεί σε απολογία και τα τέσσερα κορίτσια, που ήταν παρόντα στην κτηνωδία.