Η υπόθεση του βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον δεν έχει μόνο ποινική ύφανση, αλλά και ηθικές προεκτάσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει το MEGA, που δείχνει τη «συμμορία των ανηλίκων», όπως χαρακτηριστικκά τονίζεται στο ρεπορτάζ, να έχει ευχέρεια στο χειρισμό όπλων και να... ποζάρει με τσιγάρα ινδικής κάνναβης.

Από την ασυδοσία των social media… στο κελί της φυλακής. Την ώρα που η συμμορία των ανήλικων κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά τον 15χρονο συμμαθητή τους στο σπίτι-κολαστήριο στο Ίλιον, αμέσως μετά ανέβαζαν στο διαδίκτυο σοκαριστικές εικόνες σαν κι αυτήν.

Με ευχέρεια και μαεστρία ένας από τους ανήλικους χειρίζεται ένα μαχαίρι καραμπίτ και μάλιστα το βίντεο φέρεται να έχει γυριστεί μέσα στο σπίτι που ο 15χρονος βιάστηκε.

Σε άλλο βίντεο φαίνονται τσιγάρα ινδικής κάνναβης που κάπνιζαν ενώ με περηφάνια έχουν ανεβάσει και τα ακροβατικά που έκαναν μέσα στη σχολική αίθουσα παρουσία καθηγητή τους.

«Παρέλαση κατηγορουμένων»


Στο μεταξύ «ανοίγει» την Παρασκευή ο κύκλος των απολογιών των τεσσάρων εμπλεκόμενων κοριτσιών στην υπόθεση.

«Είναι 4 κορίτσια που ήταν παρούσες (…) Θυμάμαι ότι μου είπε μία κοπέλα ότι όταν συνέβαινε αυτό σε εμένα, της είπανε αν θέλει κι αυτή» κατέθεσε το 15χρονο θύμα.

Προθεσμία για τον 8ο κατηγορούμενο


Για την φρικιαστική και σοκαριστική υπόθεση ήδη έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι έξι ανήλικοι κατηγορούμενοι ενώ ο έβδομος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους λόγω ηλικίας.

Ο 8ος κατά σειρά κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 Ιανουαρίου. Οι επτά κατηγορούμενοι που μέχρι σήμερα έχουν απολογηθεί για την υπόθεση, χαρακτήρισαν μεταξύ άλλων το θύμα ως τον πιο…αδύναμο και επιρρεπή στα πειράγματα από την παρέα και ζήτησαν συγγνώμη, ισχυριζόμενοι πως δεν είχαν καταλάβει ότι πρόκειται για βιασμό.

«Ήταν ένα δυνατό, απρεπές και τρομακτικό bullying προς τον συμμαθητή μας, το αδύναμο μέλος της παρέας. Ήταν το παιδί που δεν θα αντιδρούσε με τρόπο απότομο σ’ ένα πείραγμα ώστε να δώσει το μήνυμα ότι δεν σηκώνει πειράγματα. Σκληρό φρικτό και τρομακτικό αυτό που βίωσε το θύμα δύο φορές και δικαίως βρίσκομαι ενώπιον σας» δήλωσε ο 15χρονος κατηγορούμενος.

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να φωτιστεί ο ρόλος όλων των ανηλίκων στον ομαδικό βιασμό του 15χρονου.