Αν και Δεκέμβριος μήνας, μόνο χειμώνα δεν θα θυμίζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο της Πρωτοχρονιάς, καθώς ο καιρός αναμένεται αίθριος, με τοπικές μόνο νεφώσεις και ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα που θα θυμίζουν περισσότερο άνοιξη.

 Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Σούζη, το Σάββατο θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται μόνο λίγη συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα 3 με 4 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κεντρικά και βόρεια έως 14 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα είναι πιθανό να φτάσει ακόμα και τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

 Την Κυριακή την Πρωτοχρονιά τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

 Πρωτοχρονιά με πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και ο ανοιξιάτικος καιρός δεν θα είναι προνόμιο όμως μόνο της Ελλάδας το επόμενο διήμερο, αφού σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης η Πρωτοχρονιά θα είναι ιδιαίτερα θερμή. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, οι θερμοκρασίες αναμένεται να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η θερμή εισβολή που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στην Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα τις μεσημεριανές ώρες της Πρωτοχρονιάς 2023 η θερμοκρασία στο επίπεδο των 850 hPa* (περίπου 1.500 μέτρα από την επιφάνεια) να είναι έως και 15 βαθμούς υψηλότερη από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.