Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του ταλαντούχου 16χρονου πρωταθλητή μποξέρ, Βασίλη Τόπαλου, ο οποίος βύθισε σε θλίψη την ελληνική πυγμαχία.
Ο νεαρός πάλεψε όντας διασωληνομένος στην εντατική κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου για περισσότερες από 15 ημέρες, όμως τελικά δεν άντεξε και υπέκυψε εξαιτίας της εγκεφαλικής βλάβης που προκλήθηκε από τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί του Τζάνειου νοσοκομείου είχαν προετοιμάσει τους γονείς του αθλητή για την κρισιμότητα της κατάστασης και για το χειρότερο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, όπως λέει στο protothema.gr, ο πατέρας του άτυχου 16χρονου πυγμάχου, είχαν συζητήσει με τους γιατρούς, ότι σε περίπτωση που όλα πήγαιναν στραβά, να κινούνταν οι διαδικασίες για τη δωρεά των οργάνων του 16χρονου Βασίλη, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό.

Σημειώνεται ότι όταν έγινε γνωστή η είδηση για τον άσχημο τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης επικοινώνησε με τον αθλητικό εισαγγελέα και του ζήτησε να διερευνήσει άμεσα το περιστατικό ενώ επικοινώνησε και με την αστυνομία για τον ίδιο λόγο.

Αυτό συνέβη διότι υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον βαρύ τραυματισμό του Βασίλη Τόπαλου. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο 16χρονος πυγμάχησε στα πλαίσια της προπόνησης με έναν έμπειρο Γεωργιανό ο οποίος έχει 200 και πλέον αγώνες στο ενεργητικό του, με αποτέλεσμα να δεχθεί ο ανήλικος πολλά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο πατέρας του και τότε αλλά και σήμερα διαψεύδει την παραπάνω πληροφορία, εμμένοντας στον αρχικό του ισχυρισμό. «Ήταν καθαρά ατύχημα», δηλώνει στο protothema.gr. «Θα μπορούσε να μην είχε συμβεί. Θα μπορούσε να είχε σπάσει ένα μικρό αγγείο και όχι ένα μεγάλο, όπως συνέβη. Η πίεση ήταν τόσο μεγάλη που του προκάλεσε ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο», προσθέτει ο πατέρας του, συντετριμμένος από τον θάνατο του παιδιού του.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κατόπιν αιτήματος του υφυπουργού Αθλητισμου, Λευτέρη Αυγενακη, διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε ο σοβαρός τραυματισμός του άτυχου πρωταθλητή. Αναμένεται το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν τον τραυματισμό του ανήλικου αθλητή στο κεφάλι.

Το χρονικό του τραυματισμού

Στις 16 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τόπαλος έδεσε τα γάντια του για μια ακόμα προπόνηση σε ένα γυμναστήριο στην Καλλιθέα. Η προπόνηση ήταν κουραστική, με τον 16χρονο να ζητά να κάνει ένα διάλειμμα καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία. Τότε ήταν που πήγε στο μπάνιο του γυμναστηρίου για να ρίξει νερό στο πρόσωπό του, όμως δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο 16χρονος αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο στο κεφάλι για να μειωθεί το αιμάτωμα και από εκείνη την ημέρα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.