Βουρκωμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της απώλειας του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, ενώ την ίδια στιγμή αναμένεται η εξέταση του ιατροδικαστή, που θα ρίξει φως στα αίτια αλλά και στις συνθήκες θανάτου του.

Η εξέταση θα λάβει χώρα σήμερα και από το πόρισμα της έκθεσης θα διαπιστωθεί εάν τελικά o 16χρονος πυγμάχος τραυματίστηκε από την πτώση του στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή από προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα σπάρινγκ.

Υπενθυμίζεται πως τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου ζήτησε από τον αθλητικό εισαγγελέα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας.

Συγκινεί η μητέρα του

«Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία, το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: "Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα"» δήλωσε η μητέρα του πρωταθλητή Ευρώπης στην πυγμαχία στο LiveNews.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Τζάνειου νοσοκομείου, όπου νοσηλεύτηκε ο 16χρονος πυγμάχος και πάλεψε για τη ζωή του για 17 ημέρες, δίνει λεπτομέρειες για την πορεία νοσηλείας του έφηβου πρωταθλητή.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου

«O ασθενής Τ.Β. διακομίσθηκε με το ΕΚΑΒ στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022, σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18.40 μ.μ., στη ΜΕΘ του νοσοκομείου σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζαν συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14.16 μ.μ.».

Η εξόδιος ακολουθία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14.30.