Η 34χρονη λύγισε μπροστά στους δικαστές όταν άκουσε το κατηγορητήριο που της αποδίδεται, ενώ μέσα στην αίθουσα βρισκόταν και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης, με τον οποίο δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, καθώς θα είναι και ο πρώτος μάρτυρας κατηγορίας.

Η ώρα της κρίσης

Η μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα, ντυμένη με μαύρο φόρεμα και μαύρο παλτό, δεν χάνει τον βηματισμό της ούτε τη σταθερότητα του βλέμματός της ακόμα κι όταν οι δημοσιογράφοι τής ζητούν να πει κάτι για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της.

Όσον αφορά τον πρώην σύζυγό της, ήταν ήδη εκεί. Μάλιστα, ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν μετά τη σύλληψη της 34χρονης μητέρας και δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως όταν οι αστυνομικοί συνόδευσαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα στην αίθουσα και την οδήγησαν στο εδώλιο, ο Μάνος Δασκαλάκης δεν έστρεψε ούτε μία φορά το βλέμμα του προς το μέρος της.
Ο 31χρονος πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών θα είναι ο πρώτος που θα καταθέσει ως μάρτυρας, αφού έχει από την πρώτη στιγμή υποστηρίξει την κατηγορία εναντίον της πρώην συζύγου του.

«Περιμένω να δω τι θα υποστηρίξει ο πατέρας των παιδιών και επιφυλάσσομαι κατ’ εντολήν της κυρίας κατηγορουμένης για οτιδήποτε συκοφαντικό ειπωθεί εις βάρος της να την υπερασπιστώ κι εγώ και να υπερασπιστεί και η ίδια τα δικαιώματά της», σημείωσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Έσκυψε το κεφάλι μπροστά στους δικαστές

Μια στιγμή αδυναμίας είχε μέσα στην αίθουσα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Την ώρα της ανάγνωσης του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα, η 34χρονη άκουγε όρθια, με σκυμμένο το κεφάλι, τα όσα της αποδίδονται.
Κατηγορείται για ανθρωποκτονία τετελεσμένη και σε απόπειρα εις βάρος της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Στο πλευρό της, σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, ήταν η αδελφή και η μητέρα της. Στο δικαστήριο βρέθηκαν επίσης για να τη στηρίξουν ο βιολογικός της πατέρας και ο πατριός της. Άξονας της υπερασπιστικής γραμμής θα είναι η γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Ουρανίας Δημακοπούλου, που θα καταθέσει ως εμπειρογνώμονας, διορισμένη από την 34χρονη.
Η δίκη αυτή, όπως έχει διαφανεί από τη φάση της προανακριτικής, ακόμα, διαδικασίας, αναμένεται να αποτελέσει το τελικό πεδίο μάχης σε έναν πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ελλήνων ιατροδικαστών, με αφορμή τους θανάτους των τριών μικρών παιδιών της οικογένειας.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία -νωρίτερα- η Ρούλα Πισπιρίγκου θα απολογηθεί για τις κατηγορίες που τη βαραίνουν για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της.

Το αίτημα της υπεράσπισης για αναβολή δεν έγινε δεκτό.