Σήμερα, Πέμπτη 12/1, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 22χρονου ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σκόρδα στην Πάτρα, που με τον θάνατό του χάρισε ζωή σε 5 ασθενείς, με τη δωρεά οργάνων του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.news, η κηδεία του θα τελεστεί στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στις Λυγιές. Η σορός του θα βρίσκεται στον ναό στις 13:30. Αφήνει πίσω τους γονείς του Αντώνη & Μαγδαληνή, τον αδελφό του Ανδρέα και τους παππούδες του Ανδρέα και Αλεξάνδρα.


Πού δόθηκαν τα όργανα του 22χρονου

Δώρα ζωής έλαβαν συνάνθρωποί μας μετά το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του 22χρονου, που έχασε τη μάχη στη μονάδα ανάνηψης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία της λήψης των οργάνων διήρκεσε 6 ώρες και η καρδιά μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, όπου θα μεταμοσχευθεί σε 36χρονο που η καρδιά του χτυπά με ειδικό μηχάνημα λειτουργίας.

Το ήπαρ θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Οι νεφροί μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».


Σε εκ γενετής παθολογία στον εγκέφαλο οφείλεται ο θάνατος του 22χρονου

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, κ. Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία.

Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν συνέβη αυτό.