Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που γνωστοποιεί πότε θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία τη Δευτέρα, καθώς και πόσες ώρες θα διαρκέσει το λαϊκό προσκύνημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οικογένεια «έχει ζητήσει από τους καλεσμένους, αντί στεφάνου, να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους», που είναι ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», η AXION HELLAS και το φιλανθρωπικό σωματείο AURORA.

Αναφέρει η ανακοίνωση:

«Η εξόδιος ακολουθία του βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12:00 τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06:00 έως τις 10:30, προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

«ΕΛΠΙΔΑ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας 

Τα μέτρα ασφαλείας από το πρωί της Δευτέρας θα είναι δρακόντεια με κλειστούς δρόμους και 1.500 αστυνομικούς επί ποδός για την προστασία και τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων. Όσοι δώσουν το «παρών» στην εξόδιο ακολουθία θα έχουν πρόσκληση. Πρόκειται για γαλαζοαίματους, συγγενείς της οικογένειας, φίλους και συμμαθητές του τέως βασιλιά και εκπροσώπους της Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία ο έκπτωτος μονάρχης ήταν παλιότερα μέλος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, όλοι θα ξεκινήσουν με πολυτελή βανάκια από τη Μητρόπολη για το Τατόι. Όπως προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός, μέσω της Κατεχάκη θα φτάσουν στην Περιφερειακή του Υμηττού, θα συνεχίσουν στην Αττική Οδό μέχρι την έξοδο για την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και από εκεί θα φτάσουν στη Βαρυμπόμπη και το Τατόι, όπου οι εργασίες συνεχίζονται για ακόμα μια μέρα με αμείωτη ένταση.