Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το Τατόι, το οποίο βρισκόταν σε κατάσταση εγκατάλειψης, έχει γίνει αγνώριστο, καθώς γίνονται εργασίες καθαρισμού και απομάκρυνσης των πεσμένων κορμών στην περιοχή.

Φορτηγά αλλά και μηχανήματα εκσκαφής έχουν αναλάβει να απομακρύνουν κλαδιά και κορμούς καμένων δέντρων
από τη φωτιά του καλοκαιριού του 2021, που έφτασε μέχρι και τους βασιλικούς τάφους στα κτήματα του Τατοΐου.

Μάλιστα, κοντά στο σημείο που θα ταφεί ο τέως βασιλιάς δημιουργείται κι ένα πάρκινγκ,
στο οποίο εκτός από τη νεκροφόρα θα μπορούν να φτάσουν και τα αυτοκίνητα που θα μεταφέρουν τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος, αλλά και τα βανάκια που θα μεταφέρουν τους προσκεκλημένους κοντά στο σημείο της ταφής.

Ακόμη, θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση γύρω από το μνήμα στο οποίο θα ταφεί ο τέως βασιλιάς, ενώ οι διάδρομοι που οδηγούν από το μαυσωλείο και τον ναό της Αναστάσεως μέχρι το μνήμα θα στρωθούν με χαλίκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση των καλεσμένων από την είσοδο του Κτήματος Τατοΐου έως το σημείο της ταφής θα γίνει με βαν.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να μεταμορφωθεί το Τατόι και η εικόνα του να είναι όσο πιο ευπρεπής γίνεται, καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε το καλοκαίρι του 2021 στην Πάρνηθα κατέκαψε μεγάλο μέρος του δάσους του Τατοΐου.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια την τελετή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Star, θα ακολουθηθεί -ως είθισται- το εκκλησιαστικό βυζαντινό τυπικό, το οποίο περιλαμβάνει τη συμμετοχή χορωδίας.

Ας μην ξεχνούμε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον τέως βασιλιά της Βουλγαρίας, Συμεών -ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στη χώρα μας για την κηδεία- οι τελευταίοι εν ζωή ορθόδοξοι βασιλείς.

Για την κηδεία αναμένονται υψηλοί προσκεκλημένοι. Τα μέτρα ασφαλείας στη Μητρόπολη και πέριξ αυτής θα είναι δρακόντεια.

Συγκεκριμένα, θα «επιστρατευθούν» drones, ελεύθεροι σκοπευτές, πάνω από 1.000 αστυνομικοί, ανάλογα και με την τελική λίστα των προσκεκλημένων, ενώ μεγάλο βάρος θα πέσει και στην Τροχαία.