Κηδεύτηκε σήμερα δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως το επιθυμούσε, άλλωστε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος. Το Live News ξεχώρισε τις σημαντικές στιγμές της ζωής του, αλλά και αποσπάσματα από συνεντεύξεις του, όπου ο Κωνσταντίνος μιλούσε για τον ίδιο, τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ του Live News αναφέρθηκε:

Λίγο μετά τη γέννηση του Κωνσταντίνου, με τη γερμανική εισβολή, η οικογένεια πήγε στην Κρήτη και στη συνέχεια στην Αλεξάνδρεια. Από εκεί μετακόμισαν στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής και γύρισαν στην Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα του 1946.

 Έναν χρόνο αργότερα, το 1947, με τον θάνατο του Γεωργίου του 2ου, ο πατέρας του Κωνσταντίνου έγινε βασιλιάς και ο ίδιος ήταν πια ο διάδοχος του θρόνου.

 Από το 1949, ο τότε διάδοχος φοίτησε σε σχολείο στα Ανάβρυτα και το 1969 κέρδισε στους Ολυμπιακούς το μετάλλιο για την ιστιοπλοΐα. Το 1960 ξεκίνησε τις σπουδές του στη Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1964 με τον θάνατο του Παύλου έγινε βασιλιάς της Ελλάδας.

 Το ίδιο έτος παντρεύτηκε την Άννα-Μαρία και έναν χρόνο μετά είχε την πρώτη του κόρη, την Αλεξία. Ακολούθησαν το 1967 ο Παύλος, το 1969 ο Νικόλαος, το 1983 η Θεοδώρα και ο Φίλιππος το 1986.

 Στο πραξικόπημα όρκισε την κυβέρνηση των χουντικών και στη συνέχεια έζησε αυτοεξόριστος, ενώ με την αποκατάσταση της δημοκρατίας και το δημοψήφισμα ο Κωνσταντίνος στερήθηκε τον τίτλο του και τελικά γύρισε λίγα χρόνια πριν από τον θάνατο του, στο Πόρτο Χέλι και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου και πέθανε.

 Έχει κερδίσει Ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στους Ολυμπιακούς της Ρώμης το 1960, και ήταν επίτιμο μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Κωνσταντίνος ήταν μέχρι τότε ο άνθρωπος που έφερνε Ολυμπιακά μετάλλια.

 «Πρέπει να καταλάβετε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, αλλά υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία, η σκληρή δουλειά, η συγκέντρωση και η διαρκής εκπαίδευση. Αυτό δεν αλλάζει μέχρι σήμερα για όποιον θέλει να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, όμως το χρυσό μετάλλιο στην περίπτωσή μου ήταν εξαιρετικό, απλά επειδή δεν το περίμενα, δεν πίστευα και μου είπε ο προπονητής μου πως ήμουν καλός ιστιοπλόος, άρα έπρεπε να εργαστώ σκληρά με το πλήρωμα μου», είχε πει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

 Ήταν, όμως, και ο άνθρωπος που απασχολούσε τα κουτσομπολιά με τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

 Οι εκ των υστέρων δικαιολογίες για τη στάση του στη χούντα

Ο ίδιος εκ των υστέρων επιχείρησε να δικαιολογήσει τη στάση του τότε.

 Από το δημοψήφισμα και μετά, οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν ήρθαν σε σύγκρουση με τον τέως βασιλιά για την περίφημη βασιλική περιουσία, μία υπόθεση που έφτασε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

 Ο ίδιος, χρόνια μετά, από το Λονδίνο εξακολουθούσε να κάνει διφορούμενες δηλώσεις, που άφηναν ανοιχτή την πιθανότητα να διεκδικήσει ρόλο.

 Αργότερα θα δηλώσει πως είναι αποφασισμένος, ο ίδιος και η οικογένεια του, να γυρίσουν στην Ελλάδα ως απλοί πολίτες.