Ένα σοκαριστικό περιστατικό, με πρωταγωνιστές αδέσποτα σκυλιά έλαβε χώρα στον Βόλο, και συγκεκριμένα στη Νέα Αγχίαλο.

«Είχα βγει για περπάτημα το βράδυ, στην περιοχή Αλωνάκια. Ήμουν μόνος, όταν με περικύκλωσαν πάνω από 20 αδέσποτα που άρχισαν να γαβγίζουν και να κινούνται απειλητικά εναντίον μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Γνώριζα όμως ότι δεν έπρεπε να τρέξω. Κάθισα κάτω και προσευχόμουν. Συνέχισαν να μου γαβγίζουν. Ήταν σε απόσταση δύο μέτρων από μένα. Αν έκανα μία κίνηση, θα μου ορμούσαν όλα μαζί. Τα χρειάστηκα», είπε ο άνδρας που δέχτηκε επίθεση από μια αγέλη αδέσποτων σκυλιών.

Ειδικότερα, η περιγραφή είναι από δημότη στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, ο οποίος την Κυριακή το βράδυ 15 Ιανουαρίου είχε βγει, όπως συνηθίζει, για να περπατήσει και δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ξαναβγεί για περπάτημα υπό τον φόβο νέας σε βάρος του επίθεσης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, περισσότερα από 30 αδέσποτα στην περιοχή δημιουργούν αγέλες που λυμαίνονται συγκεκριμένα σημεία στη δημοτική ενότητα και κατά καιρούς επιτίθενται.

Οι ίδιες μαρτυρίες μιλούν για αγέλες αδέσποτων τόσο στην είσοδο, όσο και στην έξοδο της Νέας Αγχιάλου.

Βρίσκονται δίπλα από τον δρόμο και όπως καταγγέλλεται, ορμούν σε διερχόμενα οχήματα, κυρίως δίκυκλα, με κίνδυνο να προκληθούν ατυχήματα. Επαγγελματίες, κυρίως διανομείς, περνούν με κίνδυνο για τη σωματική τους ακεραιότητα από τις εισόδους – εξόδους της Νέας Αγχιάλου.

Επιθέσεις, όμως, εκδηλώνονται και μέσα στον οικισμό. Πρόσφατα, στο μικρό καφενείο στο κέντρο της Ν. Αγχιάλου εκδηλώθηκε επίθεση εναντίον μικρού παιδιού και εναντίον δεσποζόμενου μικρόσωμου σκύλου.

«Έχω ενημερώσει την αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί και στην επόμενη επίθεση που θα εκδηλωθεί και θα κινδυνεύσει άνθρωπος, πόσο μάλλον μικρό παιδί, θα καταθέσω μήνυση, από τη στιγμή που κανείς δεν κάνει κάτι για να λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε ο δημότης, που κατήγγειλε την σε βάρος του επίθεση.

*Πηγή: taxydromos.gr