Γιος του «Στέλιου» της «17 Νοέμβρη», κατά κόσμον Κωνσταντίνου Καρατσώλη, είναι το ένα από τα μέλη της συμμορίας που συνελήφθησαν ύστερα από μείζονα αστυνομική επιχείρηση που έγινε στην Πάτρα το βράδυ της Τετάρτης, 18 Ιανουαρίου. 

Πλήρες ρεπορτάζ έχει το MEGA, τόσο για το ποιόν του γιου του «Στέλιου» όσο και για την επιχείρηση και τους συλληφθέντες. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μέλος ενός πολύ σκληρού πυρήνα ποινικών κακοποιών, που εμπλέκονται σε ληστείες στην Αχαΐα και σε διακίνηση υδροπονικής κάνναβης στην Πάτρα, ήταν ο γιος του Κωνσταντίνου Καρατσώλη ή αλλιώς του γνωστού «Στέλιου» της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Από τη μέχρι τώρα (σημ. το απόγευμα της Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου) έρευνα της Ασφάλειας, έχει διαπιστωθεί ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον επτά ένοπλες ληστείες. Σε όλες τους ήταν μεταμφιεσμένοι φορώντας περούκες και ψεύτικα γένια. Από τα μέσα του 2020 μέχρι πριν τα Χριστούγεννα του 2022 είχαν εισβάλει σε τρεις τράπεζες, σε τρία υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και ένα σούπερ μάρκετ, με τη συνολική λεία να είναι 20.000 ευρώ.

Ο τρόπος σύλληψης 

Η Αστυνομία μάλιστα κατάφερε να ταυτοποιήσει την παρουσία τόσο του γιου του «Στέλιου» της «17 Νοέμβρη» όσο και του συνεργού του. Στην πρώτη περίπτωση έγινε από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του, ενώ μια χειρουργική μάσκα που εντοπίστηκε δίπλα από την κλεμμένη μηχανή που εγκατέλειψαν μετά από μια ληστεία, εστάλη στα Εγκληματικά Εργαστήρια με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθεί το DNA του συνεργού του γιου του Κωνσταντίνου Καρατσώλη.



Από την έρευνα της Aστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν δυο πιστόλια, τα οποία χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, σχεδόν 300 γραμμάρια της ισχυρότατης εκρηκτικής ύλης C4, πυροκροτητή, φιτίλι, περούκες, κράνη, κουκούλες, σημειώσεις, ασύρματοι μέσω των οποίων άκουγαν τις επικοινωνίες της ΕΛΑΣ, κινητά τηλεφωνά και λάπτοπ.

Στα σπίτια των επτά συλληφθέντων βρέθηκαν και πολλά βιβλία με αντιεξουσιαστικό περιεχόμενο. «Ο Επαναστατικός Αγώνας», «Απέναντι στο ειδικό δικαστήριο», «Ο Κοινωνικός αναρχισμός», «Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού του Γουίλιαμ Πάουελ» και το βιβλίο του Βασίλη Παλαιοκώστα «Μια φυσιολογική ζωή», ήταν μερικά από αυτά.

Η σύλληψη του «Στέλιου» της «17Ν»


Ο πατέρας ενός εκ των επτά συλληφθέντων είναι ο Στέλιος της 17 Νοέμβρη. Ο Κωνσταντίνος Καρατσώλης, οποίος είχε καταθέσει πως είχε στρατολογηθεί το 1988 από τον Ηρακλή Κωστάρη, ενώ στη συνάντηση ήταν παρόντες οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Σάββας Ξηρός.

Είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Ήπειρο και είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του σε τέσσερις ενέργειες. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια ενώ το 2010 αποφυλακίστηκε.

Στη φυλακή ακόμη παραμένουν ο αρχηγός της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, «Λάμπρος» ή «Ψηλός», ο αρχιεκτελεστής της πιο αιματηρής τρομοκρατικής οργάνωσης που έδρασε στην Ελλάδα Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Χριστόδουλος, ο Σάββας Ξηρός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Πάντως, σε ό,τι αφορά τα μέλη της συμμορίας, οι 7 συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα και όλα αυτά κάτω ιδιαίτερα ισχυρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία έχουν αυξηθεί σε πιθανούς στόχους σε ολόκληρη την πόλη. έξω από τα δικαστήρια βρίσκονται συγκεντρωμένοι και συγγενείς των συλληφθέντων.

Η υπόθεση αξιολογείται ως εξαιρετικά σοβαρή, ενώ ενημερώνεται και η αντιτρομοκρατική και εξαιτίας της φύσης των ευρημάτων στο κρησφύγετο της συμμορίας αλλά και εξαιτίας της σχέσης ενός εκ των συλληφθέντων με μέλος της «17 Νοέμβρη».

Η Αστυνομία δίνει ιδιαίτερη βάση στις σημειώσεις, τα κινητά τηλέφωνα και τους φορητές υπολογιστές των μελών της συμμορίας, καθώς θεωρούν πως θα βρουν υλικό που θα τους βοηθήσει αναφορικά και με παλαιότερες επιθέσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Πάτρα.