Ασφαλιστικά μέτρα για να αναλάβει την πλήρη επιμέλεια του 15χρονου γιου της, που διαμένει σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο και είχε καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια, κατέθεσε η μητέρα του στις δικαστικές Αρχές. Η μητέρα του είχε υποβάλει μήνυση κατά του πατρός Αντωνίου για ασέλγεια. «Ας φύγει το παιδί πρώτα, να ξαλαφρώσει η ψυχή του, γιατί είναι πολύ δύσκολα ακόμα. Όσο κάθεται εκεί πέρα δεν κοιμάται, κάνει εμετούς, ζαλίζεται», ανέφερε η μητέρα, με τον συνήγορό της να συμπληρώνει ότι δεν είχε τόσο καιρό την πλήρη επιμέλεια του παιδιού της για οικονομικούς λόγους.

Στη μήνυση που είχε υποβάλει κατά του πρώην επικεφαλής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης είχε αναφέρει ότι ο πατήρ Αντώνιος είχε ασελγήσει σε βάρος του παιδιού της και μάλιστα αρκετές φορές. «Το τέκνον μου που μένει στη δομή του Βόλου εδώ και 7 χρόνια δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα Αντώνιο στα μέσα του καλοκαιριού του 2022. Το γεγονός αυτό είχε συμβεί πάνω από δέκα φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά στα μέσα του καλοκαιριού. Τον πήγαινε σε ερημικές παραλίες και τοποθεσίες κάνοντας μπάνιο μόνοι τους και έβαζε συνεχώς το χέρι μέσα στο μαγιό του», ανέφερε η μητέρα του.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι το παιδί της είχε υποστεί και σωματική και ψυχολογική βία. «Το ανήλικο τέκνο μου το είχε χωρίς φαγητό, χωρίς παπούτσια και του έδινε ανά χρονικά διαστήματα χαρτζιλίκι 100 ευρώ για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις», υπογραμμίζει στη μήνυσή της η μητέρα κατά του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου. Ο πατέρας Αντώνιος, σε δηλώσεις του, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι κακοποίησε σεξουαλικά τόσο τον 15χρονο όσο και τον 19χρονο που έκαναν τις καταγγελίες σε βάρος του. Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, που επικαλούνται τη νέα διοίκηση της οργάνωσης, αναφέρουν ότι τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει και άλλα αιτήματα από τον συγγενικό κύκλο των παιδιών, προκειμένου να πάρουν «πίσω» την επιμέλειά τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME στις 20/1/2023.