Στο Τατόι μετέβη η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου χθες το πρωί, προκειμένου να τελέσουν το εννιαήμερο τρισάγιο στη μνήμη του. Η οικογένεια του τέως βασιλιά αναχώρησε από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», όπου έχουν καταλύσει, με προορισμό το Τατόι, πριν από τις 11. Λίγη ώρα αργότερα, έφτασαν στα πρώην βασιλικά κτήματα και κατευθύνθηκαν στο ναό της Αναστάσεως και στο βασιλικό νεκροταφείο όπου τελέσθηκε το τρισάγιο. Πρώτος έφτασε στο Τατόι ο Παύλος μαζί με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους Μαρία-Ολυμπία, Κωνσταντίνο-Αλέξιο, Αχιλλέα-Ανδρέα, Οδυσσέα-Κίμωνα και Αριστείδη-Σταύρο.

Στη συνέχεια, έφτασε η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα-Μαρία, με την κόρη της Αλεξία και ακολούθως ο Νικόλαος Γλίξμπουργκ με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ τα δύο μικρότερα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Φίλιππος και η Θεοδώρα, έχουν ήδη φύγει από τη χώρα μας, παραμένει η Αλεξία, η οποία θα αναχωρήσει τις επόμενες μέρες, ενώ ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ ακούγεται ότι θα παραμείνουν για περισσότερο καιρό. Η πρόθεσή τους δεν είναι να φύγουν άμεσα, αλλά σε πρώτη φάση να μείνουν τουλάχιστον για ένα μήνα στην Ελλάδα. Άλλωστε, αναζητούν κατοικία για αγορά στα βόρεια προάστια προκειμένου να εγκατασταθούν μόνιμα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα ξενοικιάσουν και θα πουλήσουν τα άλλα σπίτια σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Όσο για το πώς θα μοιράζουν το χρόνο τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ούτε οι ίδιοι το ξέρουν ακόμα.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Λιάγκα, τουλάχιστον δύο Έλληνες επιχειρηματίες έχουν προτείνει στον Παύλο να του παραχωρήσουν κενές οικίες τους στην Αθήνα. «Είναι δύο εφοπλιστικές και πολύ πλούσιες οικογένειες με δεσμούς με την οικογένεια, που προτίθενται σε αυτή τη φάση να παραχωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα το σπίτι στα βόρεια για να εγκατασταθούν ο Παύλος, η Μαρί Σαντάλ και κάποια από τα παιδιά», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME στις 20/1/2023.