Ξεχωριστή και ιδιαίτερη ημέρα ήταν η 1η Ιουλίου για το γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλο και τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.

Το ζευγάρι γιόρτασε την 28η επέτειο του γάμου του. Ενώθηκαν με τα ιερά γαμήλια δεσμά την 1η Ιουλίου του 1995 στο Λονδίνο, σε μια παραμυθένια τελετή που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, έχοντας αποκτήσει πέντε παιδιά, τη Μαρία-Ολυμπία, τον Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον Αχιλλέα-Ανδρέα, τον Οδυσσέα-Κίμωνα και τον Αριστείδη-Σταύρο.

Ο Παύλος, με αφορμή αυτή την ξεχωριστή ημέρα για εκείνον, το πρωί του Σαββάτου, θέλησε να ευχηθεί και δημόσια στη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ με τον πιο γλυκό τρόπο. Ο ίδιος δημοσίευσε κάποια στιγμιότυπα από το παρελθόν, αλλά και από την ημέρα του γάμου τους, και στη λεζάντα έγραψε: «28 χρόνια γάμου. Σε ευχαριστώ για την αγάπη σου, τα παιδιά μας, το μυαλό σου».

Μάλιστα, στην ανάρτηση δημοσίευσε και φωτογραφία από την τελετή του γάμου τους, αλλά και άλλες, όπου είναι νεότεροι. Στις 22 Μαΐου 1995 πραγματοποιήθηκε η τελετή του χρίσματος με το οποίο η Μαρί Σαντάλ ασπάστηκε το ορθόδοξο δόγμα και έλαβε το όνομα «Μαρία». Ο γάμος της με τον Παύλο πραγματοποιήθηκε κατά το ορθόδοξο ελληνικό τυπικό υπό τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρο Α'. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν η βασίλισσα της Αγγλίας, οι βασιλείς Δανίας, Ισπανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Σουηδίας, Νορβηγίας και πολλές άλλες ευρωπαϊκές και μη βασιλικές οικογένειες, μέλη της Νέας Δημοκρατίας, πολλοί ανώτατοι στρατιωτικοί (απόστρατοι), εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου του Λονδίνου, καθώς και πολλοί βασιλόφρονες από την Ελλάδα (περίπου 5.000).

Ο γάμος μεταδόθηκε ζωντανά από βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, καθώς και στην Ελλάδα. Η Μαρί Σαντάλ φόρεσε ένα κλασικό μεταξωτό νυφικό με δαντέλα στο μπούστο και ογκώδη δαντελένιο πέπλο. Το νυφικό της είχε ιδιαίτερα κεντήματα στο κάτω μέρος. Στα μαλλιά της φόρεσε την τιάρα της πεθεράς της, Άννας Μαρίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 3/07/2023