Νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στο θέμα της ανατριχιαστικής υπόθεσης βιασμού του 15χρονου στο Ίλιον, για την οποία έχουν κατηγορηθεί 8 ανήλικοι και οι περισσότεροι από αυτούς προφυλακίστηκαν.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα, στο newsit.gr, ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, δικηγόρος του ενός εκ των προφυλακισθέντων κατηγορουμένων, βουλγαρικής καταγωγής, ισχυρίζεται ότι δεν προκύπτει το αδίκημα του βιασμού. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το ανήλικο θύμα εξετάστηκε 19 ημέρες μετά το τελευταίο περιστατικό βιασμού του.

 “Κατόπιν εγγράφου παραγγελίας του Τμήματος Ασφαλείας Ιλίου, εξήτασα τον 15χρονο μαθητή προκειμένου να αποφανθώ για σωματικές κακώσεις. Το συμβάν έλαβε χώρα την 1η Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:00. Από την εξέταση που έγινε στο ιατρείο της Υπηρεσίας μας στις 19.12.2022 διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

1) Εκ της γενομένης σήμερον κλινικής εξετάσεως, δεν παρατηρούνται μακροσκοπικώς εμφανείς κακώσεις σώματος.

2) Ο πρωκτός, η περιπρωκτική χώρα, ο βλεννογόνος του δακτυλίου και ο τόνος των σφιγκτήρων μυών, έχουν κατά φύση.

Σχόλιο: Τυχούσες ασελγείς προστριβές, θωπείς κ.λ.π, δεν είναι δυνατόν να βεβαιωθούν ή να αποκλειστούν ιατροδικαστικώς” αναφέρει στην έκθεσή του ο ιατροδικαστής.

 «Δεν αποκλείεται να έχουν επουλωθεί τα τραύματα»

Την ίδια στιγμή, ιατροδικαστές που μιλούν στο newsit.gr αναφέρουν ότι η χρονική διάρκεια των 18 ημερών που μεσολάβησε από τον τελευταίο καταγγελλόμμενο βιασμό έως την ιατροδικαστική εξέταση του 15χρονου είναι αρκετά μεγάλη, και δεν αποκλείεται να έχουν επουλωθεί τα τραύματα, και να μην αποδεικνύεται ακόμα και ο βιασμός. Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, στα ανήλικα, η επούλωση των τραυμάτων γίνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

 Από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Διαμαντάρας, ο δικηγόρος ενός εκ των προφυλακισθέντων κατηγορουμένων βουλγαρικής καταγωγής, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρει ότι αύριο, Τετάρτη, θα υποβάλλει αίτημα αποφυλάκισης για τον εντολέα του. “Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης σημαίνει ότι δεν υπάρχει βιασμός. Κανείς δεν είχε πει ότι ήταν βιασμός. Έλεγαν ότι ήταν σαν ένα αστείο. Στηρίχτηκαν στις καταγγελίες και όχι στην ιατροδικαστική εξέταση και συνέλαβαν τα παιδιά. Επί έναν μήνα δεν υπήρχε στην δικογραφία η ιατροδικαστική έκθεση. Είναι αρκετή μία καταγγελία για να βάλεις κάποιον στη φυλακή;” αναφέρει στο newsit.gr ο κ. Διαμαντάρας.