Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την ιστορία με τη «νεκρή Μαρία» στον Έβρο, ενώ πολλά είναι τα ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση για την δράση της Μπαϊντά Αλ-σάλεχ, η οποία εμφανιζόταν ταλαιπωρημένη και φορώντας μαντίλα τραβούσε τα βίντεο στον Έβρο, θέλοντας να στείλει μήνυμα σε διεθνή Μέσα και ΜΚΟ για τους 38 πρόσφυγες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι και αβοήθητοι.

Η γερμανόφωνη ελβετική εφημερίδα «Neue Zürcher Zeitung», μεταξύ άλλων γράφει για τη συγκεκριμένη γυναίκα: «Η Influencer Baidaa δημοσίευσε φωτογραφίες από γερμανικές πόλεις. Ξαφνικά, το Spiegel την δείχνει με άθλια ρούχα, ως πρωταγωνιστή ενός προσφυγικού δράματος στην Ελλάδα. Το Spiegel ξεκινά εκστρατεία κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, η οποία κατά τεκμήριο βασίζεται σε fake news και στην σκηνοθεσία μιας νεαρής γυναίκας».

Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας ζήτησαν να μιλήσουν με τη νεαρή από τη Συρία όμως, όπως υποστηρίζουν, η Μπαϊντά αρνήθηκε να μιλήσει.

«Ήταν μια δύσκολη, θλιβερή στιγμή. Τώρα θέλω να ξεκινήσω μια νέα ζωή», φέρεται να είπε.

Η ζωή της Μπαϊντά στη Γερμανία

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στο Instagram πάντως δεν φαίνεται να πήγε στη Γερμανία τώρα για πρώτη φορά.

Αντιθέτως, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να πηγαινοέρχεται μεταξύ της Γερμανίας, όπου φαίνεται να βρέθηκε αναρτώντας φωτογραφίες πίνοντας καφέ, και της Τουρκίας όπως φαίνεται σε ανάρτησή της με τοποθεσία την πόλη Σανλιούρφα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται ως συγγραφέας. Ήταν 2019 όταν η επίσημη σελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Εθνική Ένωση Σύρων Ομογενών» δημοσίευε την εξής ανάρτηση:

«Η Μπαϊντά Αλ-σάλεχ είναι blogger και συγγραφέας σεναρίων και σκέψεων. Δημοσίευσε πρόσφατα το τρίτο της μυθιστόρημα».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν την Μπαϊντά ιδιαίτερα περιποιημένη με έντονο μακιγιάζ.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της είναι είτε ανενεργά ή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χρόνια, όπως το Twitter που η τελευταία της ανάρτηση ήταν μια που αφορούσε ένα από τα βιβλία της, ενώ ο λογαριασμός της φιλοξενεί βίντεο συμβουλών για καλή ζωή.

Σύμφωνα με την ακολουθία των αναρτήσεων, η Μπαϊντά βρισκόταν ήδη στη Γερμανία μήνες πριν έρθει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ενώ πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για τη νεαρή γυναίκα: Πώς βρέθηκε από τη Γερμανία στην Τουρκία και από εκεί στον Έβρο και μετά ξανά στη Γερμανία; Γιατί το όνομά της δεν ήταν στη λίστα με όσους διασώθηκαν από τη νησίδα; Πώς αφού έφτασε στο ΚΥΤ μετά από λίγες ώρες βρισκόταν σε αεροπλάνο για τη Γερμανία;