Κακοκαιρία με έντονη βροχόπτωση πλήττει από το πρωί την Αττική. Οι κάτοικοι από το πρωί λαμβάνουν μήνυματα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες με την προτροπή να περιοριστούν οι μετακινήσεις ενώ έχουν ήδη προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία με οχήματα.

 Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των Λίνα Κεκέση, Κώστα Στάμου και Παναγιώτη Κουφαλέξη, στο protothema.gr πολλοί ήταν οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.  

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και από εταιρίες οδικής βοήθειας προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των εγκλωβισμένων οχημάτων.

 Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης  για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία με απογευματινό ωράριο καθώς και τα νυχτερινά σχολεία.



 Χαλάζι στη λεωφόρο Αλεξάνδρας


 Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο που μίλησε στο protothema.gr οι πολίτες στην Αττική θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 4-5 ώρες όπου τα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν.

 «Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις βραδινές ώρες» πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνοντας ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση, τις καταιγίδες τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση.

 Πλημμύρισε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

 Κινητοποίηση των υπηρεσιών του δήμου Καλλιθέας προκάλεσε η συγκέντρωση νερών στον προαύλιο χώρο του 3ου νηπιαγωγείου λόγω της καταιγίδας που σάρωσε νωρίτερα την Αττική.

 Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν γιατί στις αίθουσες υπήρχαν μαθητές και τα νερά θα πρέπει να απομακρυνθούν προκειμένου να γίνει ομαλά η αποχώρησή τους.

 Δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες στο νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα


 Στην Αττική η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της  με καταιγίδες και χαλάζι ακόμα και σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας ενώ τα έντονα φαινόμενα τις προηγούμενες ώρες σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα και ειδικά τη Ζάκυνθο.

 Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διεκόπη λίγο μετά τις 11 το πρωί η κυκλοφορία στην Πειραιώς στη διασταύρωση με Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και στη διασταύρωση με Χαμοστέρνας προς Αθήνα με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται περίπου μια ώρα αργότερα.

 Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε στην έξοδο Λαχανά επί του Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, στη Βουλιαγμένης από Ανθέων έως Ζέππου στο ρεύμα προς Αθήνα με την κίνηση να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 12.

 Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία πλέον και στην παραλιακή που είχε κλείσει στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Φωτογραφίες από τη Βουλιαγμένη και το σημείο που είχε διακοπεί η κυκλοφορία

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι τις 11:20 το πρωί της Πέμπτης πυροσβέστες είχαν προχωρήσει σε πέντε κλήσεις για άντληση υδάτων, μια κοπή δέντρου και τέσσερις απεγκλωβισμούς από ασανσέρ. 

Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας 


Ισχυρή καταιγίδα στη Βουλιαγμένη 

«Έρχονται ισχυρές καταιγίδες  στην Αττική σε λίγη ώρα, το σύστημα που φτάνει είναι ισχυρό» έγραφε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης ο  μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

 «Η Αττική ήδη επηρεάζεται ήδη από τώρα , ενώ το σύστημα θα απομακρυνθεί νωρίτερα αργά το απόγευμα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.