Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας ενώ υπενθύμισε τις «κακοτεχνίες» σε δήμους, όπως αυτές διαφάνηκαν ξανά σε σχολεία, αλλά και σε φρεάτια, τα οποία βούλωσαν.  

Με ρεπορτάζ του, το MEGA κατέγραψε τι συνέβη σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα και σε σχολείο στη Βούλα.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: Με μαθητές νηπιαγωγείου στην Καλλιθέα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλημμυρισμένο σχολείο τους, οδηγούς σε υπόγειες διαβάσεις όπως αυτή στο Μαρούσι να παγιδεύονται, στην Δροσιά με τους κεντρικούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα βροχής και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων από τον Πειραιά μέχρι το Μοναστηράκι και από το Φάληρο μέχρι και το Μαρούσι να παλεύουν με σκούπες στα χέρια, για να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους.

Η βροχή ξεκίνησε νωρίς το πρωί και μια εικόνα μόλις 50 μέτρα από το στρατηγείο της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι, έδειχνε όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν. Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην υπόγεια σήραγγα και οι αναφορές για πλημμύρες και προβλήματα άρχισαν να πυκνώνουν.



Στο Σύνταγμα, υπάλληλοι καθαριότητας προσπαθούσαν μάταια με σκούπες στα χέρια να επαναφέρουν την ομαλότητα και από εκεί στην παραλιακή με τους οδηγούς να βρίσκονται μπροστά σε ένα μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Αργυρούπολη, τη Γλυφάδα και την Ηλιούπολη με το χαλάζι να πέφτει ασταμάτητα για μία και πλέον ώρα με την οδό Πειραιώς, την Αττική Οδό και τα δύο ρεύματα της εθνικής οδού να δοκιμάζουν τις αντοχές των οδηγών.

Ο ήλιος το πρωί παρέμεινε κρυμμένος πίσω από τα σύννεφα, με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων να επιβεβαιώνονται. Πιο τυχεροί εκείνοι που κατέγραφαν το πέρασμα της κακοκαιρίας από τα σπίτια τους και σε πιο δύσκολη θέση οι οδηγοί που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους μέχρι να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους.



Στο 3ο Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, που είχε πλημμυρίσει και πριν από σχεδόν δύο χρόνια, βρέθηκαν και πάλι πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να βγάλουν τα παιδιά. Τότε οι τάξεις είχαν πλημμυρίσει τη νύχτα, όταν δεν υπήρχαν στο σχολείο άνθρωποι, αλλά το πρωί τα νερά άρχισαν να μπαίνουν την ώρα που οι μαθητές βρίσκονταν μέσα στις τάξεις τους. Εκπαιδευτικοί προσπαθούσαν να βρουν τρόπους για να τα προστατέψουν.

Ίδιο το μοτίβο και φέτος. Οι δασκάλες έβαλαν τα νήπια να ανέβουν όρθια πάνω στα θρανία, μέχρι να τα βγάλουν έξω με ασφάλεια. Ευτυχώς, έχουν εκπαιδευτεί. Πέρυσι ο δήμαρχος Καλλιθέας επέρριπτε την ευθύνη στα αντιπλημμυρικά έργα που δεν είχε τελειώσει ο Πατούλης. Φέτος δεν υπάρχει δικαιολογία.

Τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρέμειναν μέσα στις τάξεις τους, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες και τελικά βγήκαν με ασφάλεια το μεσημέρι και πήραν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους. Όπως και τα παιδιά από το 3ο Δημοτικό στο Πανόραμα της Βούλας, που επίσης πλημμύρισε.

Για ακόμα μια φορά το ίδιο πρόβλημα. Μια σειρά από φρεάτια ήταν βουλωμένα, τα νερά δεν έβρισκαν διέξοδο και μια σειρά από κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Στις 11:00 το πρωί άρχισαν να φτάνουν μηνύματα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για περιορισμό των μετακινήσεων μέσα στις επόμενες ώρες, λόγω της κακοκαιρίας.

Το μεσημέρι, η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να μείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους όλα τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία, με τα αρμόδια συνεργεία να βρίσκονται επί ποδός μέχρι το πέρασμα της κακοκαιρίας.