Στο πένθος έχει βυθιστεί η πολεμική αεροπορία αλλά και ολόκληρη η χώρα μετά την τραγική απώλεια του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα που έπεσε νεκρός χθες το πρωί όταν συνετρίβη το F4 FANTOM του οποίου ήταν συγκυβερνήτης.

«Αν δεν ερχότανε δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν τον έβλεπα, τουλάχιστον το είδα το παιδί για πολλές ώρες». Ήταν η τελευταία συνάντηση που είχε ο Κώστας Τουρούτσικας, πατέρας του 29χρονου, με τον αδικοχαμένο γιο του Μάριο, την Κυριακή το μεσημέρι. Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί της Δευτέρας, ο υποσμηναγός της πολεμικής αεροπορίας πέταξε ψηλά. Έφυγε με το μοιραίο F4 FANTOM για την τελευταία πτήση της ζωής του.

 «Δεν είχα καμία ελπίδα, η μητέρα του είχε, της λέω το παιδί σκοτώθηκε, όσο πιο γρήγορα μας το πούνε τόσο καλύτερο για εμάς».

 Ο υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ήθελε από μικρό παιδάκι να πετά στους αιθέρες. Αγαπούσε την πατρίδα και τη δουλειά του και χθες πέταξε για πάντα στους αιθέρες. Ο πατέρας του είχε απαθανατίσει την πτήση του Μάριου το περασμένο καλοκαίρι, πάνω από το χωριό του, τα Τριπόταμα Αχαιας. Ο Κώστας Τουρούτσικας καμάρωνε για το παιδί του που είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

 «Δουλεύω, μου είπε, δεν έλεγε πετάω, δεν έλεγε πολλά για τη δουλειά του, κάτσαμε πολλές ώρες μαζί και βλέπαμε τένις».

 Η σημαία στο χωριό καταγωγής του Μάριου από χθες κυματίζει μεσίστια. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 Αγωνία δίχως τέλος για τον κυβερνήτη

Την ιδιά στιγμή, στο Νευροκόπι Δράμας η οικογένεια του σμηναγού και κυβερνήτη του F4 FANTOM, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, που ακόμη αγνοείται, αγωνιά για την τύχη του παιδιού της.

 «Όλοι είμαστε περήφανοι όταν περνούσαν τα στρατιωτικά αεροπλάνα. Λέγαμε αυτό είναι το δικό μας παιδί».

 Το δικό τους παιδί ετοιμαζόταν να κάνει κι αυτό τη δική του οικογένεια. Είχε αρραβωνιαστεί πρόσφατα και τον ερχόμενο Οκτώβριο σχεδίαζε να παντρευτεί. Όλα πάγωσαν όμως όταν έφτασε η τραγική είδηση της συντριβής του αεροσκάφους.

 «Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς αλλά τώρα ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο», δήλωσε ο πατέρας του 31χρονου.

 «Τελευταία φορά που βρεθήκαμε για Πάσχα μου είπε ότι πετάει με μεγάλα αεροπλάνα. Μου είπε μάλιστα ‘κοιμήσου ήσυχη. Πετάω εγώ στα σύννεφα’ και γελούσε χαριτολογώντας», είπε η καθηγήτρια του 31χρονου πιλότου.

 Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη  συνεχίζονται με τη βοήθεια δυτών και ρομπότ, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του.