Η χιονομάζα που «έντυσε στα λευκά» Βόλο και Θήβα, μεταξύ άλλων περιοχών στην Ελλάδα, πλησιάζει προς την Αθήνα και ως το πρωί της Πέμπτης, 9 Φεβρουαρίου, θα κάνει ένα πολύ δυνατό πέρασμα. 

Αυτό είπε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος τόνισε πως ο χιονιάς στην Αττική πόρρω απέχει να θεωρείται λήξας. Μπορεί να είναι τόσο ισχυρός, που να θυμίσει το 2002. 

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Μια ατμοσφαιρική διαταραχή από την περιοχή της Πελοποννήσου την οποία τα ατμοσφαιρικά μοντέλα δεν εκτίμησαν σωστά, είχε σαν αποτέλεσμα την μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και την αρκετά πιο μεγάλη της σχετικής υγρασίας κι έτσι η υποτροπή του καιρού που αναμέναμε τη νύχτα που μας πέρασε δεν έδωσε τα προβλεπόμενα.
Πλέον όμως η διαταραχή αυτή υποχωρεί ολοένα και πιο νότια ανοίγοντας τον δρόμο για την κάθοδο της χιονομάζας που έδωσε τα πολλά χιόνια προς Θήβα, Βόλο κι όχι μόνο.
Τα προγνωστικά λοιπόν θέλουν καταπεριόδους και κατά τόπους πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στο νομό Αττικής μέχρι και την Πέμπτη το πρωί περίπου. Όπως λέω εδώ και ημέρες μέσα από τον τηλεοπτικό μας σταθμό και όχι μόνο, η κακοκαιρία αυτή για την Αττική μπορεί να μας θυμίσει το 2002.
Παραμένουμε σε ετοιμότητα! Τίποτα δεν τελείωσε!»