Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν στο πανελλήνιο όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση βιασμών και μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Μάλιστα, στις 6 Μαρτίου ο Ηλίας Μίχος αναμένεται να δώσει συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας, κατηγορούμενος για βιασμούς και ως ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας της 12χρονης από τον Κολωνό.

Σύμφωνα με το Star, ο Ηλίας Μίχος αναμένεται να παραδεχθεί ότι ασέλγησε στη 12χρονη, αλλά θα αρνηθεί την κατηγορία της μαστροπείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Μίχος θα αρνηθεί ότι είχε δεύτερο κινητό και θα υπονοήσει ότι ίσως η μητέρα του παιδιού ήταν αυτή που την εξέδιδε.

Όσα θα υποστηρίξει ο Ηλίας Μίχος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star:

  • Γνωρίζει πολλούς από τους κατηγορουμένους. Είναι γείτονες και πελάτες του. Όμως, δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μαζί τους με αξιόποινο περιεχόμενο (ακατάλληλο υλικό ή οικονομική συναλλαγή).
  • Ασέλγησε στη 12χρονη, αλλά δεν την εξέδιδε. Σε όλη τη δικογραφία, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, υπάρχει μόνο ένα μήνυμα, στο οποίο γράφει στη 12χρονη «φέρε μου τα μισά χρήματα». Αυτό το έκανε, όπως ισχυρίζεται ο Μίχος, για να της εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για τη συμπεριφορά της.
  • Δεν είχε στο κινητό του την εφαρμογή γνωριμιών blindchat και δεν είχε δεύτερο κινητό. Αν είχε δεύτερο τηλέφωνο, δεν θα αποθήκευε στο προσωπικό του τηλέφωνο φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα που αντάλλασσε ο ίδιος με τη 12χρονη.
  • Πιστεύει ότι η μητέρα της 12χρονης γνώριζε, αλλά δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον βαθμό συμμετοχής της, αν δηλαδή την εξωθούσε σε άλλους άντρες.

Σημειώνεται πως την εφιαλτική υπόθεση αποκάλυψε αρχές Οκτωβρίου η μητέρα της 12χρονης, η οποία κατήγγειλε ότι ο Ηλίας Μίχος βίαζε και εξέδιδε το μικρό κορίτσι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022.