Άσους στο μανίκι φαίνεται πως κρύβει ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς στα χέρια του έχουν περιέλθει τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η Ρούλα Πισπιρίγκου με επιστήθια φίλη της.

Μάλιστα, σε ένα από αυτά η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα, μία ημέρα πριν πάθει η κόρη της ανακοπή, έγραψε στη φίλη της: «Πού να δεις τι θα γίνει αύριο!», σαν να προανήγγειλε δηλαδή πως κάτι σοβαρό επρόκειτο να συμβεί. Την πληροφορία αποκάλυψε η εκπομπή Tlive. Τα μηνύματα αυτά θα αναγνωστούν στο δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία.

Στο μεταξύ, στην αντεπίθεση πέρασε και η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Μάνου Δασκαλάκη, καταθέτοντας σε βάρος του μήνυση για ψευδή κατάθεση. Ως ένα «παντελώς αναξιόπιστο πρόσωπο» χαρακτήρισε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, τον Μάνο Δασκαλάκη και σχολίασε δηκτικά πως «ο μάρτυρας ζητούσε ερωτικές επαφές με την κατηγορούμενη μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ήρθε εδώ να μας πει ότι πήγαινε η κατηγορούμενη σε χαρτορίχτρες».

Ο κ. Κούγιας υποστήριξε ότι η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη είναι η «καλύτερη χαρτορίχτρα - καφετζού της Πάτρας» και συνέχισε λέγοντας πως «ανάλογα με την περίοδο και τις συνθήκες που εξεταζόταν, ο μάρτυρας έλεγε διαφορετικά πράγματα». Πάντως, ο Μάνος Δασκαλάκης παρέμεινε ανέκφραστος σε όλη τη διάρκεια της αγόρευσης του δικηγόρου, που προσπάθησε να πλήξει την αξιοπιστία του.

«Η κατάθεση του Δασκαλάκη ήταν ψευδής. Υιοθέτησε το βούλευμα και η δήλωσή του αυτή είναι ψευδής. Στο 16/9 υπόμνημά του χαρακτηρίζει έωλο επιστημονικά το συμπέρασμα της ψυχολόγου κ. Σαββόγλου. Άρα είναι ψευδής η δήλωσή του ότι υιοθετεί το βούλευμα στο σύνολό του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας και έκανε λόγο για αντιφατικούς ισχυρισμούς του μάρτυρα, ο οποίος είχε αποδώσει ως κίνητρο της κατηγορουμένης την εκδίκηση.

«Ο μάρτυρας εικάζει ότι το κίνητρο της απόπειρας ήταν η εκδίκηση επειδή της είχε ζητήσει διαζύγιο. Για την ανθρωποκτονία εικάζει ξανά ότι υπάρχει διπλό κίνητρο, είτε το διαζύγιο είτε η τετραπληγία του παιδιού. Ήταν ψευδής ο ισχυρισμός του ότι γύρισε για χάρη της Τζωρτζίνας στο σπίτι. Μας είπε ότι την υποκρισία του δεν είχε αντιληφθεί η κατηγορούμενη, αλλά αυτό τον φέρνει αντιμέτωπο με το κίνητρο που αποδίδει στην κατηγορούμενη, εφόσον δεν είχε λόγο να πιστεύει πως θα την εγκαταλείψει», σχολίασε ο κ. Κούγιας.

Παράταση κράτησης

Στο τέλος της ακροαματικής διαδικασίας η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, λέγοντας πως «το αδίκημα για το οποίο κρατείται προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη και μπορεί να παραταθεί η προσωρινή κράτηση μέχρι το ανώτατο όριο των 18 μηνών».

Το δικαστήριο θα αποφανθεί στην αυριανή συνεδρίαση επί του ζητήματος, αν και σε κάθε περίπτωση η 34χρονη έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη και για τους θανάτους των άλλων δύο θυγατέρων της, Μαλένας και Ίριδας.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/2