Εν πρώτοις, οι αντιφάσεις έφεραν το 40χρονο γιο του 75χρονου λιμενεργάτη στο στόχαστρο των Αρχών ως ύποπτο της δολοφονίας του στη Ρόδο. Από τον Ιούνιο παρήλθαν οκτώ μήνες, ικανοί να ξεκαθαριστεί το πεδίο για την ΕΛΑΣ και να γίνει ο φερόμενος πατροκτόνος νούμερο ένα ύποπτος. Εξάλλου, αναφέρεται ότι ήταν εκείνος που σκηνοθέτησε ληστεία, για να καλύψει τα ίχνη του. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, μεγάλη σημασία απέκτησαν οι αντιφάσεις που υπέπεσε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, εκεί που αναζητούσε τον δολοφόνο του πατέρα του, σε σχέση με την αρχική κατάθεσή του.

Ο 40χρονος είχε καταθέσει ότι τη 14η Ιουνίου του 2022, που ανέφερε ότι βρήκε τον νεκρό πατέρα του, δεν γνώριζε εάν το σχοινί που ήταν περασμένο στον λαιμό του ανήκε στο θύμα.
Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ωστόσο, ανέφερε ότι το είχε δει πολλές φορές και ανήκει στον πατέρα του.

Είχε επίσης πει στην ίδια εκπομπή πως η σορός του πατέρα του έφερε πολλαπλά χτυπήματα και αυτό αντιτίθετο πλήρως της αρχικής κατάθεσής του στην ασφάλεια που είχε πει ότι το θύμα δεν είχε τραύματα.

Η αντίστροφη μέτρηση, όμως, είχε αρχίσει. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στις 14 Οκτωβρίου μάρτυρας κλειδί της δολοφονίας αποκαλύπτει ότι περίπου στις 3 Τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου είδε έξω από την πόρτα του 75χρονου λιμενεργάτη κάποιον να βγαίνει και να κρατά μια σακούλα. «Φορούσε εργατικά ρούχα, από ό,τι θυμάμαι, και κρατούσε μια σακούλα. Πρέπει να ήταν γύρω στο 1,70μ. και δεν ξέρω αν ήταν φαλακρός ή είχε κοντό μαλλί. Είχα δεχθεί ένα μήνυμα από έναν άγνωστο αριθμό ότι ήθελε να βρεθούμε από κοντά να μιλήσουμε χωρίς να το μάθει κάποιος. Μου λέει "είναι πολύ σημαντικό να μου πεις τι είδες και να μιλήσουμε προσωπικά χωρίς να μάθει κάποιος κάτι"», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο φερόμενος πατροκτόνος δήλωσε ότι είχε κενά μνήμης, αλλά αυτό δεν τον εμπόδιζε να αμφισβητεί συνεχώς κάθε εύρημα της Αστυνομίας. Από τις Αρχές αναφερόταν ότι έπαιζε θέατρο μπροστά και πίσω από τις κάμερες προσπαθώντας να συγκαλύψει το στυγερό έγκλημα που είχε διαπράξει.


Ο κατηγορούμενος, πάντως, μέχρι να απολογηθεί έχει ως μόνη υποχρέωση να μη διαφύγει της χώρας, αφού η απαγόρευση εξόδου αποφασίστηκε ελλείψει ένταλμα συλλήψεως. 

Το MEGA αποκαλύπτει το σκεπτικό της διάταξης που οδήγησε την εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου να του ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο 40χρονος μελέτησε, σχεδίασε και εκτέλεσε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με σκληρό τρόπο (διά στραγγαλισμού) και με οικονομικό κίνητρο, κατά του στενού ηλικιωμένου συγγενικού του προσώπου.

Ακόμα, επιχείρησε να συγκαλύψει την πράξη του με διάφορους τρόπους, ήτοι εκτελώντας την φορώντας γάντια, σκηνοθετώντας ληστεία, προφασιζόμενος ενώπιον τρίτων ότι τηλεφωνούσε και συνομιλούσε με το θύμα, ενόσω ήταν ήδη νεκρός.