Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει πλέον η Μαρία Καρρά, σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανακριβή και μη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα μπήκε στο στόχαστρο των ερευνών, καθώς φέρεται να απέκρυψε εισοδήματα ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ από το 2012 μέχρι το 2022.

Είχε υποχρέωση

Η κυρία Καρρά ως δημοσιογράφος ανήκει στις κατηγορίες των φορολογουμένων που έχουν υποχρέωση υποβολής Πόθεν Έσχες, αλλά έπειτα από έρευνα της Αρχής για το ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος φέρεται ότι επί τέσσερα χρόνια (2012-2015) υπέβαλλε ανακριβείς δηλώσεις Πόθεν Έσχες και επί άλλα έξι χρόνια (2016-2022) δεν υπέβαλλε καθόλου Πόθεν Έσχες.

«Ο Γιώργος είχε μια περιουσία η οποία στην πραγματικότητα απέχει πάρα πολύ από αυτά που δημοσιεύονται. Τα δημοσιεύματα γράφουν πράγματα που δεν υπάρχουν. Στοχοποιήθηκα από την αρχή. Με μεγάλα γράμματα έγραφαν: “Η χήρα που τα ήξερε όλα”. Λες και ο Γιώργος ήταν ένα πιόνι στα χέρια μου και εγώ έκανα τα πάντα. Ο επικοινωνιακός κανιβαλισμός ξεπέρασε κάθε όριο. Η δεοντολογία χάθηκε, ακόμα και για τον νεκρό που δεν μπορεί να μιλήσει», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Μαρία Καρρά.

Πάντως ενδεικτική του δικαστικού θρίλερ που θα ακολουθούσε ήταν η διάταξη δέσμευσης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες. Έπειτα από έρευνες μηνών, στη διάταξη περιγράφονται ο τρόπος και οι μέθοδοι που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο εκλιπών, σε γνώση της συζύγου του, για να καλύπτει τις αγορές μεγάλης αξίας ακινήτων μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου offshore επιχειρήσεων, οι οποίες στη συνέχεια μεταβίβαζαν τα ακίνητα αυτά στον Γιώργο Τράγκα και στη Μαρία Καρρά, παρακάμπτοντας με αυτό τον τρόπο τους ελέγχους του Πόθεν Έσχες των αγορών.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 24/2