Αποφασισμένος να πάει την υπόθεση της κληρονομιάς του πατέρα του, Γιώργου Τράγκα, μέχρι τέλους είναι πλέον ο γιος του Γιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους Αμερικανούς δικηγόρους που έχει προσλάβει στις ΗΠΑ για να ψάξουν τα ακίνητα του πατέρα του, ότι δύο ακίνητα έχουν ήδη αλλάξει χέρια.

Οι δικηγόροι που προσέλαβε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ανακάλυψαν ότι δύο ακίνητα, στο Λας Βέγκας και την Ουάσιγκτον, έχουν πουληθεί ή μεταβιβαστεί σε άλλες εταιρείες, άγνωστου ιδιοκτησιακού καθεστώτος.


Ο γιος του εκδότη, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», κατέθεσε εμπρόθεσμα πριν από λίγες ημέρες με εξώδικη επιστολή στη συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει την απογραφή της κληρονομάς αναλυτική έκθεση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία που εντοπίστηκαν στην Αμερική.

Στην έκθεση επίδοσης επισυνάπτεται η έκθεση με τα ευρήματα των Αμερικανών δικηγόρων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία η Μαρία Καρρά μέσω δικηγορικού γραφείου που εδρεύει στη Νέα Υόρκη πούλησε τα δύο ακίνητα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για στοιχεία που εντόπισε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες δικηγόρων που προσέλαβε και πλήρωσε ο ίδιος στην Αμερική, ενώ στην εξώδικη επιστολή ζητεί από τη Μαρία Καρρά να προσκομίσει τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Ο Γιάννης Τράγκας ζητεί επίσης από την τελευταία σύζυγο του πατέρα του να σταματήσει να κωλυσιεργεί τη διαδικασία απογραφής, καθώς πρόσθεση του ίδιου είναι η πλήρης απογραφή του συνόλου της κληρονομιάς ενώπιον του ελληνικού Δημοσίου, ώστε να ξεκαθαρίσει εντελώς το τοπίο και να πληρωθεί ό,τι αναλογεί.

Η έκθεση θα σταλεί και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ώστε να αξιοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό τα ευρήματα στην Αμερική. Αν η Μαρία Καρρά δεν συμμορφωθεί και δεν προσκομίσει τα πλήρη στοιχεία της κληρονομιάς, χάνει το ευεργέτημα της απογραφής και θα ευθύνεται για τα χρέη με την ατομική περιουσία της και μόνο.

Μάλιστα, η ίδια βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με κακουργηματική δίωξη αναφορικά με απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στις δηλώσεις «πόθεν έσχες». Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δύο κακουργήματα: υποβολή ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2015 και μη υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες για τα επόμενα χρόνια, έως το 2019. Πλέον, το λόγο έχει ο ανακριτής στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία.

Προσεχώς αναμένεται κλήση σε απολογία της Μαρίας Καρρά. Η έρευνα άρχισε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών του πορίσματος του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Μετακόμισε στο Μαϊάμι

Η Μαρία Καρρά λίγους μήνες μετά το θάνατο του Γιώργου Τράγκα μετακόμισε στο Μαϊάμι, σε ένα διαμέρισμα 155 τετραγωνικών μέτρων, και από εκεί παρακολουθεί όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Από τη μεριά του, ο Γιάννης Τράγκας, που τόσους μήνες -όπως λέει- προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, χωρίς να τα καταφέρνει, πούλησε τη βίλα στη Μύκονο, την οποία του είχε παραχωρήσει όσο βρισκόταν εν ζωή ο πατέρας του, προκειμένου να προσλάβει δικηγόρους στις ΗΠΑ.

Ο μικρός γιος του Γιώργου Τράγκα, Φρέντυ, αποποιήθηκε το μερίδιό του από την κληρονομιά του πατέρα του.

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 28/2