Γιατί με ξύπνησες πρωί
Γιατί με ξύπνησες πρωί Βασίλης Σκουρής Σωτήρης Ξενάκης
tempi_dustixima
Ελλάδα

Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: Στον ανακριτή την Πέμπτη ο σταθμάρχης της Λάρισας - Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες

Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα

Στον ανακριτή θα προσαχθεί αύριο Πέμπτη 2/3 ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες. 

Ειδικότερα, ο σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος έχει συλληφθεί απολογούμενος στο στάδιο της προανάκρισης, φέρεται ότι παραδέχθηκε το μοιραίο λάθος του που οδήγησε στo τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και το απέδωσε στην «κακιά ώρα».Σε βάρος του σταθμάρχη έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαρύτατα αδικήματα. Οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσει και για τις οποίες θα ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη αφορούν το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος πολλών ατόμων, αδίκημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη έως και ισόβια.

Επίσης, θα του ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και σωματικές βλάβες από αμέλεια και κατά συρροή.Ακόμη, με εντολή του εισαγγελέα Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, η προανακριτική απολογία του σταθμάρχη έγινε παρουσία εισαγγελέα, λόγω της μείζονος σημασίας της ερευνώμενης υπόθεσης. Με εντολή επίσης του κ. Δασκαλόπουλου, εισαγγελέας παρίσταται στον τόπο της τραγωδίας ενόψει της σύνταξης αυτοψίας από την Τροχαία της Λάρισας για τα ευρήματα του τραγικού συμβάντος, αυτοψία που θεωρείται κρίσιμο στοιχείο για τη συνολική αξιολόγηση του πολύνεκρου δυστυχήματος (τι και ποιος έφταιξε).

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας.