«Νόμιζα ότι θα καούμε ζωντανοί μέσα στο βαγόνι. Πίστευα ότι δεν θα καταφέρω να βγω ζωντανός», είπε ο 28χρονος Στέργιος Μιναέμης, περιγράφοντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1, τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

«Τραγικές στιγμές ζήσαμε, πολλά χτυπήματα μέσα στο τρένο μέχρι να καταφέρει να σταματήσει. Το βαγόνι έσκαγε στις ράγες, έφερνε κωλοτούμπες», ανέφερε αρχικά.

Ο Στέργιος, βρισκόταν στο 3ο βαγόνι, 4ο στη σειρά και επισήμανε πως «έβλεπε τα σίδερα να τσαλακόνονται σαν τσιγαρόχαρτα».

«Ξέραμε ότι δεν πρόκειται να βγούμε ζωντανοί», ανέφερε.

«Ήταν ένα μαύρο τοπίο. Δεν βρίσκαμε τα εργαλεία που σπάνε τα τζάμια. Ξαφνικά είδαμε ένα φως από το παράθυρο που έσπασε από το τρακάρισμα και έτσι βγήκαμε. Οι πιο ψύχραιμοι βοήθησαν τους εγκλωβισμένους», πρόσθεσε ο νεαρός άνδρας, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Με τα σημάδια στο πρόσωπό του να μαρτυρούν όσα πέρασε, συγκλονισμένος από το μέγεθος της τραγωδίας, είπε πως ο ίδιος ζει από θαύμα.

Ο 28χρονος έχει καταγωγή από τον Βόλο, αλλά εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και ήταν μία από τις λίγες φορές που είχε πάρει το τρένο.